BabyBuns Napisano 27 Lutego 2021 Udostępnij Napisano 27 Lutego 2021 Cześć mam Rometa Aspre 1 2019 i od jakiegoś czasu łańcuch mi przeskakuje na tych najczęściej używanych biegach, środkowych. Czasami przy mocniejszym depnięciu, czasami przy równej jeździe, czasami muszę dwa biegi przerzucić żeby przeskoczył jeden a po jakimś czasie wskakuje następny. Kaseta i łańcuch do wymiany? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mod Team bogus Napisano 27 Lutego 2021 Mod Team Udostępnij Napisano 27 Lutego 2021 Po pierwsze wyczyść napęd, a po drugie wyreguluj. Kaseta nie wygląda na przesadnie zmęczoną, więc warto zacząć od najprostszych czynności. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
BabyBuns Napisano 27 Lutego 2021 Autor Udostępnij Napisano 27 Lutego 2021 Teraz, bogus92 napisał: Po pierwsze wyczyść napęd, a po drugie wyreguluj. Kaseta nie wygląda na przesadnie zmęczoną, więc warto zacząć od najprostszych czynności. Brudny jest od tego tygodnia a łańcuch przeskakuje już od 3/4 miesięcy jakoś. Przerzutkę wyregulować? Powiedz mi proszę może wiesz. W 2018 kupowałem kastę CS-HG31 8rz 11-32 za 35zł. Teraz najtańsza na allegro to 109zł. Skąd ta cena? I dlaczego tak mało jest tych kaset 11-32 8 rzędowych? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mihau_ Napisano 27 Lutego 2021 Udostępnij Napisano 27 Lutego 2021 1 minutę temu, BabyBuns napisał: W 2018 kupowałem kastę CS-HG31 8rz 11-32 za 35zł. Teraz najtańsza na allegro to 109zł. Skąd ta cena? A nie wiesz co się dzieje na świecie od roku? 2 minuty temu, BabyBuns napisał: Przerzutkę wyregulować? Nic innego nie da się wyregulować Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mod Team bogus Napisano 27 Lutego 2021 Mod Team Udostępnij Napisano 27 Lutego 2021 @BabyBuns przede wszystkim pandemia i w związku z tym permanentne braki części u producentów. A wyregulować oczywiście, że przerzutkę. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
BabyBuns Napisano 27 Lutego 2021 Autor Udostępnij Napisano 27 Lutego 2021 6 minut temu, bogus92 napisał: @BabyBuns przede wszystkim pandemia i w związku z tym permanentne braki części u producentów. A wyregulować oczywiście, że przerzutkę. No nic, jutro będę się bawił a wymianę to sobie póki co daruje z tymi cenami Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
wkg Napisano 27 Lutego 2021 Udostępnij Napisano 27 Lutego 2021 https://www.bike-discount.de/de/shimano-cs-hg31-8-fach-kassette https://www.bike-discount.de/de/shimano-cs-hg41-8-fach-kassette Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.