Kabax11 Napisano 27 Lutego 2021 Napisano 27 Lutego 2021 Witam, Mam pewien problem z klamkomanetką SRAM Rival. Otóż podczas hamowania, zacisk się zaciska i nie odbija. Problem leży w tłoczku który wpada do środka i się nie cofa. Próbowałem różnych smarów, które pomagały dosłownie na chwilę, po 10 zacisnieciach klamki tłoczek się zacina. Szczerze mówiąc nie wiem czy jest to wina uszczelki czy samego metalowego elementu. Dodam że środkowa uszczelka ma mały ubytek. Próbowałem znaleźć w internecie zestaw naprawczy, niestety na polskim rynku nie ma takich części. Na zagranicznym też ciężko jest coś takiego znaleźć. Może miał ktoś taki problem i wie jak się z tym uporać?
msiudzin Napisano 15 Kwietnia 2021 Napisano 15 Kwietnia 2021 Witam, Dzisiaj mnie to dopadło. czy znalazles rozwiązanie sytuacji? Pozdrawiam michal
Kabax11 Napisano 16 Kwietnia 2021 Autor Napisano 16 Kwietnia 2021 Hej, Znalazłem rozwiązanie, może nie zbyt tanie ale na pewno opłacalne. Kupiłem na eBay z Anglii zestaw naprawczy, który zawiera nowy tłoczek. Całkowity koszt 135 zł. https://www.ebay.co.uk/itm/174663284507
msiudzin Napisano 16 Kwietnia 2021 Napisano 16 Kwietnia 2021 dzieki, zamowilem, ale dowiedziałem sie nieoficjalnie w pewnym serwisie ze to sie naprawia, podobno coś się podcinają na tokarce (dokładnie mi nie powiedzieli), ale znalazłem też ten film i wygląda na to że ta tuleja po której pierścień chodzi należy lekko ściąć.
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.