rosenoguns Napisano 26 Lutego 2021 Udostępnij Napisano 26 Lutego 2021 Cześć, Mam 9-rzędową kasetę Shimano Sora (nową). Szukam łańcucha - chciałem kupić Campagnolo Record C9 Ultra Drive. Jednak sprzedawca w sklepie powiedział mi, że mogę mieć problem z kompatybilnością łańcucha z kasetą. Czy ktoś miał stosował ten łańcuch z kasetą Shimano i czy faktycznie może wystąpić jakiś problem? Pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mihau_ Napisano 26 Lutego 2021 Udostępnij Napisano 26 Lutego 2021 Będzie działać. Zostaje kwestia czy to nie przesada do napędu tej klasy Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
abdesign Napisano 26 Lutego 2021 Udostępnij Napisano 26 Lutego 2021 Jak wyżej. Tak stosował i było to bardzo wiele osób... Jedyny problem to dość wysoka cena, sens to miało dawno temu jak te łańcuchy jeździły z kasetami xt czy ultegra... i to też na zmiany... Teraz.... e szkoda zachodu, lepiej się sprawdzą tańsze łańcuchy używane na zmianę niż jeden c9, bo zakładam że 3-ech czy nawet 2-óch ich nie kupisz. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
rosenoguns Napisano 26 Lutego 2021 Autor Udostępnij Napisano 26 Lutego 2021 Dziękuję za odpowiedzi. Wiele osób chwali te łańcuchy, stąd pomysł. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
wojtasin Napisano 26 Lutego 2021 Udostępnij Napisano 26 Lutego 2021 Ło matko, gdzie te czasy, kiedy kosztowało 150% ceny HG73? Używałem tych łańcuchów z kasetami xt i slx, działało bardzo dobrze. P.S. Spojrzałem na ceny kast shimano 9s. Nie wiem, co powiedzieć, w 2018 roku kupiłem hg400 za 70 złotych, teraz najniższa oferta to 119 złotych. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
rosenoguns Napisano 26 Lutego 2021 Autor Udostępnij Napisano 26 Lutego 2021 A taki łańcuch? KMC x9 EPT Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
luker7 Napisano 27 Lutego 2021 Udostępnij Napisano 27 Lutego 2021 Ja w mojej zimówce mam napęd 9sp i rotuje 2 łańcuchy KMC X9 93 . Ogólnie to bardzo przeciętne łańcuchy. Opłaca się je kupić tylko ze względu na cene - 50/60 0em/box. Teraz widzę że chodzą po 90 zł i dopłata do campy ma większy sens. Kaseta HG400 to też plastelina, zmiany na kasecie już po 1500KM z łańcuchem X9. No ale nowy łańcuch X9 jest na tyle wyciągniety że dogaduję się z kasetą z zadziorami. Obecnie przetestowałbym coś z aliexpress. Jak nie możesz czekać brałbym Campe. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.