redekonstruktor Napisano 25 Lutego 2021 Udostępnij Napisano 25 Lutego 2021 Jak ściągnąć gumowe chwyty z kierownicy ? Włożone kiedyś były na mokro po posmarowaniu mydłem. Kierownica prosta od roweru mtb, chwyty siedzą na niej 15 lat. Jak je ściągnąć aby ich nie zniszczyć ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
woojj Napisano 25 Lutego 2021 Udostępnij Napisano 25 Lutego 2021 2 minuty temu, redekonstruktor napisał: chwyty siedzą na niej 15 lat. do wymiany - kto 15 lat jeździ na jednych chwytach??? Wbij pomiędzy chwyt a kierownicę cienki śrubokręt i rurka z wd40. Działa. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
siejak1 Napisano 25 Lutego 2021 Udostępnij Napisano 25 Lutego 2021 Kompresor lub smar z czerwoną rurką jak wd40, ją wciskasz i psikasz. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
marvelo Napisano 25 Lutego 2021 Udostępnij Napisano 25 Lutego 2021 Albo strzykawka z igłą i woda (może być z mydłem lub płynem do naczyń). Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Sobek82 Napisano 25 Lutego 2021 Udostępnij Napisano 25 Lutego 2021 Jedno wzdłużne chirurgiczne cięcie. Bez uszkodzenia, biorę młotek i kawałek klocka, deski, przykładam do krawędzi od wewnętrznej strony kierownicy i pukam, zmieniam punkt, pukam i chwyt, poddaje się i schodzi. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
redekonstruktor Napisano 25 Lutego 2021 Autor Udostępnij Napisano 25 Lutego 2021 Upgraduje jeden stary rower przy pomocy drugiego starego. Wymyśliłem sobie że nic nowego nie kupię. Ten upgradowany to rower żony, a ten kanibalizowany to mój stary. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Dokumosa Napisano 25 Lutego 2021 Udostępnij Napisano 25 Lutego 2021 Biorąc pod uwagę ich wiek to ich zdjęcie bez zniszczenia może być "trudne". Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mod Team bogus Napisano 25 Lutego 2021 Mod Team Udostępnij Napisano 25 Lutego 2021 Proponuję pomiędzy kierownicę a chwyt wcisnąć coś płaskiego - ja używam patyków do zaglądania do jamy ustnej przez lekarzy, żeby nie porysować kierownicy Po wciśnięciu psikam IPA, dla poślizgu i szybkiego odparowania. Chwyty schodzą bez problemu. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
zekker Napisano 25 Lutego 2021 Udostępnij Napisano 25 Lutego 2021 2 godziny temu, woojj napisał: do wymiany - kto 15 lat jeździ na jednych chwytach??? Np. ja i nie 15 a 25. Było by więcej ale poszła modernizacja rowerów i stara kierownica na razie idzie do kartonu. Gładka lita guma, trochę wyślizgana ale nie popsuła się i nie zrobiła lepka jak te miękkie. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
artie Napisano 25 Lutego 2021 Udostępnij Napisano 25 Lutego 2021 Woda np strzykawką pomiędzy chwyt i kierownicę, można podważyć lekko płaskim śrubokrętem. Robisz tak na około w kilku miejscach i puści. Montaż też na wodę, wystarczy polać chwyty i kierownice i nałożyć, po jakimś czasie woda odparuje i chwyty się nie obracają. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.