Skocz do zawartości

[suport] BBT08 35mm 68 x 136 MM Klin - zamiennik?

mmmmm

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Witam,

Dopiero zaczynam przygode z renowacja starego rower (Stara Gazelle Cove).

Chciałbym wymienic SUNRACE BBT08 68 X 136 MM KLIN, WCISKANY 35 MM na jakiś kwadrat.

Możecie coś polecić?

Dzięki za pomoc. Pozdrawiam.

Napisano

Nie znam sie zupełnie na tych wszystkich parametrach, więc z góry przepraszam i proszę o cierpliwość:)

Korba, którą tam zastałem (na klin) miała 19cm średnicy (duża zębatka), 46 zębów, 170mm (zębatka i łańcuch muszą być schowane w tej obudowie na łańcuch).

Korbę też chcę/muszę wymienić.

cove1.jpg

Napisano

Rower ma mieć zachowaną konkretną linię łańcucha a korby mają różną konstrukcję. Długość osi suportu dobierasz do konkretnej korby a nie według własnego widzimisię. W instrukcji serwisowej każdej korby na kwadrat masz podaną długość osi jaka powinna być zastosowana.

Napisano

ok. widze, że w podanych przez mnie powyżej linkach (korby) brakuje informacji o długości osi suportu. jest to jakas tajemna wiedza?

chce wymienic korbe, suport i tylne koło. na co zwrócić uwage, żeby łańcuch był w jednej osi?

oryginalnie miałem suport 136mm, jak włożę teraz 127, to łańcuch będzie trochę po skosie?

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...