Guzibet Napisano 23 Lutego 2021 Udostępnij Napisano 23 Lutego 2021 Witam! Proszę o pomoc w sprawdzeniu stanu kasty rowerowej. Wydaje mi się że jest w niezłym stanie ale wole zapytać bardziej doświadczonych. Link do zdjęć: https://imgur.com/a/dickWws Przy okazji zapytam się na co patrzeć oceniając stan kasety? Wiem że "zęby rekina" oznaczają zużycie ale oprócz tego? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
seraph Napisano 23 Lutego 2021 Udostępnij Napisano 23 Lutego 2021 Wygląda w porządku. Chcesz zmienić łańcuch? Powierzchnia zęba, która pracuje z łańcuchem nie może być widocznie bardziej pochylona niż ta przeciwna, bo wtedy łańcuch się ześlizguje z zęba zamiast go ciągnąć. Ostre zęby "rekina" to już agonia i zwykle cud, że ktoś dojeździł do takiego stanu. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Guzibet Napisano 23 Lutego 2021 Autor Udostępnij Napisano 23 Lutego 2021 Szukam kasety a mam okazje kupić taką w cenie 100 zł. Ceny aktualnie są kosmiczne dlatego szukam czegoś z rynku wtórnego. Do tego nowy łańcuch. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.