pieuk1117 Napisano 21 Lutego 2021 Udostępnij Napisano 21 Lutego 2021 W rowerze mam korbę FC-R553, ale została zdemontowana najmniejsza zębatka z przodu 30s oraz zmieniona manetka lewa na tiagre 2 rzędowa. Czy jest sens dokupywać ta zębatkę oraz manetkę na 105 5700 ( jak reszta osprzętu w rowerze)? Przydaje się te najmniejsze przełożenie z przodu w szosie? Rozważam ewentualnie zakup manetki samej 105 na 2 blaty, ze względów na komplementarność osprzętu. Jazda amatorska. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
seraph Napisano 22 Lutego 2021 Udostępnij Napisano 22 Lutego 2021 W większości przypadków się nie przydaje, ale sam musisz sobie odpowiedzieć na to pytanie najlepiej. Być może jeździsz w górach i lubisz lekkie przełożenia to wtedy się przyda... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MajinRonin Napisano 22 Lutego 2021 Udostępnij Napisano 22 Lutego 2021 3-ka jest dobra gdy jeździmy w górzyste tereny lub zaczynamy przygody rowerowe a brak jeszcze mocy w kopycie. Ja mam 3-kę i się przydaje gdy wyjeżdżam z miasta w tereny polne i muszę ciągnąć pod górę i pod silny wiatr. Poza tym o jeść nie woła i 100 gram róznicy nie robi, więc może być. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.