wormaxtm Napisano 18 Lutego 2021 Napisano 18 Lutego 2021 (edytowane) Witam wczoraj rozebrałem moje tylne koło w celu usunięcia luzów na kasecie i na piaście przez przypadek straciłem sprężynkę od zapadek i nie mogę znaleźć a w internecie nie mogę znaleźć o dobrej średnicy która wynosi 20mm ma ktoś jakieś pomysły ? Edytowane 18 Lutego 2021 przez wormaxtm Cytuj
woojj Napisano 18 Lutego 2021 Napisano 18 Lutego 2021 Najłatwiej będzie jak podejdziesz do jakiegoś serwisu z doświadczeniem, szanujący się mechanik rowerowy kolekcjonuje takie rzeczy ze starych piast... Inną metodą jeśli sprężyna jest delikatnie za szeroka, możesz ją dokształtować ale trzeba robić to z wyczuciem. Da się wiele jak się jest w potrzebie. Cytuj
cyklista Napisano 18 Lutego 2021 Napisano 18 Lutego 2021 W podobnego typu piaście swego czasu pękła mi taka sprężynka i zastąpiłem ją dociętym kawałkiem drutu sprężystego z takich kółek do kluczy, działa mi ten patent do dziś. 1 Cytuj
kamilmozej Napisano 18 Lutego 2021 Napisano 18 Lutego 2021 3 godziny temu, cyklista napisał: W podobnego typu piaście swego czasu pękła mi taka sprężynka i zastąpiłem ją dociętym kawałkiem drutu sprężystego z takich kółek do kluczy, działa mi ten patent do dziś. Stary patent na tuning piasty aby głosnej ''cykała'' Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi