wormaxtm Napisano 18 Lutego 2021 Udostępnij Napisano 18 Lutego 2021 (edytowane) Witam wczoraj rozebrałem moje tylne koło w celu usunięcia luzów na kasecie i na piaście przez przypadek straciłem sprężynkę od zapadek i nie mogę znaleźć a w internecie nie mogę znaleźć o dobrej średnicy która wynosi 20mm ma ktoś jakieś pomysły ? Edytowane 18 Lutego 2021 przez wormaxtm Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
woojj Napisano 18 Lutego 2021 Udostępnij Napisano 18 Lutego 2021 Najłatwiej będzie jak podejdziesz do jakiegoś serwisu z doświadczeniem, szanujący się mechanik rowerowy kolekcjonuje takie rzeczy ze starych piast... Inną metodą jeśli sprężyna jest delikatnie za szeroka, możesz ją dokształtować ale trzeba robić to z wyczuciem. Da się wiele jak się jest w potrzebie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
cyklista Napisano 18 Lutego 2021 Udostępnij Napisano 18 Lutego 2021 W podobnego typu piaście swego czasu pękła mi taka sprężynka i zastąpiłem ją dociętym kawałkiem drutu sprężystego z takich kółek do kluczy, działa mi ten patent do dziś. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
wormaxtm Napisano 18 Lutego 2021 Autor Udostępnij Napisano 18 Lutego 2021 Dziękuję wszystkim za pomoc Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kamilmozej Napisano 18 Lutego 2021 Udostępnij Napisano 18 Lutego 2021 3 godziny temu, cyklista napisał: W podobnego typu piaście swego czasu pękła mi taka sprężynka i zastąpiłem ją dociętym kawałkiem drutu sprężystego z takich kółek do kluczy, działa mi ten patent do dziś. Stary patent na tuning piasty aby głosnej ''cykała'' Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi