znajomy Napisano 16 Lutego 2021 Udostępnij Napisano 16 Lutego 2021 Cześć Mam pytanie - czy używacie tego kasku? Wygląda spoko - nie mam jak jeździć po sklepach i czaję się na ten kask. Te co mam są wielkie i wyglądam jak grzybek. A ten wydaje się spoko. Pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mihau_ Napisano 16 Lutego 2021 Udostępnij Napisano 16 Lutego 2021 Dla mnie to w każdym kasku giro człowiek wygląda jak w kapeluszu. W podobnej kasie masz fajnie wyglądający hjc atara Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Napisano 16 Lutego 2021 Udostępnij Napisano 16 Lutego 2021 Mam Giro Foray MIPS i potwierdzam, że mimo prawidłowego rozmiaru, wyglądam jak grzybek z Mario. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
lewocz Napisano 16 Lutego 2021 Udostępnij Napisano 16 Lutego 2021 Ja mam i póki co najlepszy kask jaki miałem. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
TheJW Napisano 16 Lutego 2021 Udostępnij Napisano 16 Lutego 2021 Też mam Giro Agilis MIPS, jedyny kask, który pasował na mój niewymiarowy łeb i w którym właśnie NIE wyglądam jak grzybek z Mario. Niestety kask okazał się dla mnie nieodpowiedni, ponieważ głowę mam szeroką raczej po bokach, a w miejscu regulacji pokrętłem jest "standardowa", przez co kask jest skręcony na maksa, a mimo to nieco się na głowie przesuwa. Używam go więc aktualnie jako kasku zimowego - po założeniu czapki/kominiarki problem znika. Latem też mógłbym założyć pod niego czapeczkę, ale nie uznaję tego wynalazku. Generalnie kask bardzo fajny. Wygodny. Regulacja na paskach, regulacja pokrętłem, regulacja góra-dół na potylicy dają dużo możliwości dopasowania do swoich preferencji. Może mógłby mieć nieco lepszą wentylację, ale tragedii też nie ma. Jedyny problem, jak to w Giro/Bell - po jakimś czasie rozklejają się gąbki. Patent na ten problem - lekkie podgrzanie zapalniczką miejsca rozklejenia i ściśnięcie palcami. Na sezon letni zamówiłem Abus Airbreaker który pasuje mi idealnie (o dziwo!). Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.