MatqXx Napisano 15 Lutego 2021 Napisano 15 Lutego 2021 Cześć, kupiłem rower Specialized S-Works Tarmac SL3 i przy przerzutkach znalazłem takie dość głębokie zarysowanie co Wy byście z tym zrobili. Czy jest możliwe że przez to rama pęknie? Z góry dzięki za odpowiedź P.s. rama jest karbonowa
Mod Team bogus Napisano 15 Lutego 2021 Mod Team Napisano 15 Lutego 2021 To karbon, więc reklama ja lub zwrot. Dobry sprzedawca powinien bez problemu to przyjąć
MatqXx Napisano 16 Lutego 2021 Autor Napisano 16 Lutego 2021 Dzięki za odpowiedzi, rower kupiłem używany od osoby prywatnej ale mam scrina jak pisał że nie ma żadnych większych porysowań a wydaje mi sie że podchodzi to do prawa rękojmia Zgodnie z art. 556¹ Kodeksu cywilnego, wada fizyczna polega na niezgodności rzeczy sprzedanej z umową. W szczególności rzecz sprzedana jest niezgodna z umową, jeżeli: nie ma właściwości, które rzecz tego rodzaju powinna mieć ze względu na cel w umowie oznaczony albo wynikający z okoliczności lub przeznaczenia, nie ma właściwości, o których istnieniu sprzedawca zapewnił kupującego, w tym przedstawiając próbkę lub wzór, nie nadaje się do celu, o którym kupujący poinformował sprzedawcę przy zawarciu umowy, a sprzedawca nie zgłosił zastrzeżenia co do takiego jej przeznaczenia, została kupującemu wydana w stanie niezupełnym. Zgodnie z paragrafem 3 art. 556¹ Kodeksu cywilnego, rzecz sprzedana ma wadę fizyczną także w razie nieprawidłowego jej zamontowania i uruchomienia, jeżeli czynności te zostały wykonane przez sprzedawcę lub osobę trzecią, za którą sprzedawca ponosi odpowiedzialność, albo przez kupującego, który postąpił według instrukcji otrzymanej od sprzedawcy. Uzupełnienie W przypadku, gdy stroną sprzedającą jest osoba fizyczna, podstawą prawną do reklamacji towaru zakupionego w internecie są przepisy art. 556 — 576 Kodeksu cywilnego. Zgodnie z przepisami o rękojmi, sprzedawca jest odpowiedzialny względem kupującego, jeżeli rzecz sprzedana ma wadę fizyczną lub prawną. Przepisy te dotyczą również sprzedawcy, który jest osobą prywatną. Odpowiedzialność sprzedawcy za towar obowiązuje niezależnie od tego, czy jest to produkt nowy czy używany. Taka szczególna ochrona prawna przysługuje nabywcy, który jest konsumentem, czyli osobą fizyczną dokonującą czynności prawnej niezwiązanej bezpośrednio z jej działalnością gospodarczą lub zawodową. W przypadku zakupów internetowych będzie to osoba fizyczna, której zakupiony towar nie służy zarobkowi w jego działalności gospodarczej lub zawodowej lub odsprzedaży.
KSikorski Napisano 16 Lutego 2021 Napisano 16 Lutego 2021 Jak udowodnisz że uszkodzenie było w momencie sprzedaży ? Podpisaliście protokół zdawczo-odbiorczy, spisaliście umowę ?
MatqXx Napisano 16 Lutego 2021 Autor Napisano 16 Lutego 2021 Paczkę otwierałem przy kurierze i mu to pokazywałem ale musiałem już odebrać ponieważ było to za pobraniem i przy takiej sytuacji to i tak sprzedający musi mi udowodnić że to ja niezgodnie z przeznaczeniem używałem tego produktu (to znaczy tak mi się wydaje) co Wy o tym sądzicie i czy da się jeździć na takiej ramie?
chudzinki Napisano 16 Lutego 2021 Napisano 16 Lutego 2021 Jak nie masz protokołu uszkodzeń spisanego z kurierem to nic nie wskórasz niestety.
MatqXx Napisano 16 Lutego 2021 Autor Napisano 16 Lutego 2021 no chyba że to jeszcze da się załatwić jak już mu to pokazywałem a co z jazdą na takiej ramie
chudzinki Napisano 16 Lutego 2021 Napisano 16 Lutego 2021 Nie wiem, nie wypowiadam się. A liczysz na to, że kurier przyjedzie do Ciebie z protokołem i spiszecie go ze wsteczną datą? Po co miałby to robić? Nierealne wg mnie.
KSikorski Napisano 16 Lutego 2021 Napisano 16 Lutego 2021 Protokół z kurierem jest na okoliczność uszkodzeń w transporcie. Jeżeli przyjąłeś paczkę to z firmą kurierską już nic nie wskurasz.
Gość Napisano 16 Lutego 2021 Napisano 16 Lutego 2021 Zadzwoń/ napisz do sprzedawcy i tyle. Zobaczysz co powie.
Gość Napisano 16 Lutego 2021 Napisano 16 Lutego 2021 Czym ma to skleić? No i z jakiej racji, skoro sprzedający miał dostarczyć rower bez wad?
MatqXx Napisano 16 Lutego 2021 Autor Napisano 16 Lutego 2021 napisałem do kilku firm co zajmują się naprawą ram karbonowych koszt takiej naprawy to ok 500zł sprzedawca zaproponował dopłatę z jego strony w wysokości 200zł. Co o tym Myślicie? Moim zdaniem jest to w miarę sprawiedliwe. p.s najprawdopodobniej rama została zniszczona podczas transportu przez złe spakowanie. Dziękuje wszystkim za pomoc
Gość Napisano 16 Lutego 2021 Napisano 16 Lutego 2021 Nie. Dlaczego masz dopłacać do interesu i mieć łataną ramę?
MatqXx Napisano 16 Lutego 2021 Autor Napisano 16 Lutego 2021 Dzwoniłem do niego już kilka razy na odesłanie roweru na pewno się nie zgodzi a nie chce latać po sądach a innej opcji chyba by nie było. Co do dopłaty większej też nie chciał się zgodzić a w innym wypadku musiał bym się kłócić w sądzie. Jak być Miał jakieś dobre rozwiązanie to prosił bym o pomoc.
Gość Napisano 16 Lutego 2021 Napisano 16 Lutego 2021 No ale zaraz. On źle spakował, rower się uszkodził i to znacznie. Co to znaczy nie chce zwrotu albo nie chce dopłacić? Dlaczego zwrot nie wchodzi w grę? Przecież z tego co napisałeś, wynika w 100% z winy sprzedającego. Rozumiem gdyby karton był zgnieciony i doszło do uszkodzenia. Nie sprawdziłeś, wina firmy kurierskiej i wtedy można się dogadywać. Właśnie dlatego uważam że używanych rowerów nie kupuje się zdalnie. Jedziesz, widzisz co bierzesz, potem możesz mieć pretensje tylko do siebie. Dopłacisz do interesu, będziesz miał połataną ramę a w przyszłości będziesz tłumaczył kupującemu co się stało. Oczywiście wpłynie to na cenę.
erzurum Napisano 16 Lutego 2021 Napisano 16 Lutego 2021 Kupowanie starego karbonowego roweru wysyłkowo tak się kończy.
MatqXx Napisano 16 Lutego 2021 Autor Napisano 16 Lutego 2021 35 minut temu, skom25 napisał: o ale zaraz. On źle spakował, rower się uszkodził i to znacznie. Co to znaczy nie chce zwrotu albo nie chce dopłacić? Dlaczego zwrot nie wchodzi w grę? Przecież z tego co napisałeś, wynika w 100% z winy sprzedającego. niestety ale jest to osoba prywatna nic na to nie poradzę tak to prawda rower ma już kilka lat ale wydaje się bardzo fajny :)) a tak w ogóle nie jest to model z 2010 dałem za niego 2900 czy przepłaciłem za niego nie licząc tej usterki ?
KNKS Napisano 17 Lutego 2021 Napisano 17 Lutego 2021 Naprawić, jeżdzić, wyciągać wnioski na przyszłość... To i tak, najpewniej, dopiero początek wydatków.
Gość Napisano 17 Lutego 2021 Napisano 17 Lutego 2021 11 godzin temu, MatqXx napisał: niestety ale jest to osoba prywatna nic na to nie poradzę tak to prawda rower ma już kilka lat ale wydaje się bardzo fajny :)) a tak w ogóle nie jest to model z 2010 dałem za niego 2900 czy przepłaciłem za niego nie licząc tej usterki ? Rower wydaje się ciekawy. Nie jestem tylko pewny czy 11 letni karbon nie jest już zmęczony. No i w sumie reszta osprzętu też. 11 lat to dużo, zwłaszcza jeżeli był regularnie użytkowany.
KNKS Napisano 17 Lutego 2021 Napisano 17 Lutego 2021 Ten rower jest na 10 rzędowym Dura Ace 53-39; 11-27 ?
nossy Napisano 17 Lutego 2021 Napisano 17 Lutego 2021 ...nie ma co. Jak nie masz protokołu to nic nie zdziałasz, a z datą wsteczną i tak nie uznają reklamacji. Może koleś wiedział i nie powiedział i być może jest nieuczciwym chamem, a może jest uczciwy, rzetelnie rower spakował, rower był w pełni sprawny jak deklaruje sprzedawca, a w transporcie stało się owe kuku. Wiesz mi- nie ma mocnych na kurierów i szczególnie ich magazyny. Naprawdę potrafią zaorać wszystko nieważne jak dobrze zapakowane. Rozwiązania masz 2: -naprawa 500zł więc podzielcie to na pół lub bierz te 200zł i naprawiaj, wyciąga wnioski na przyszłość i ciesz się dalej życiem bo jest za krótkie żeby się wszystkim przejmować i rozkminiać -idź do sądu, przygotuj się na wielomiesięczną lub wieloletnią batalię, stracone nerwy itp. Ja bym wybrał opcję nr 1....
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.