Indzynier Napisano 15 Lutego 2021 Udostępnij Napisano 15 Lutego 2021 Witam mam taką chęć żeby zakupić trenażer In'Ride 100 za 449 zł z Decathlona wraz z Sunto Bike Sensor za 229 zł i jeździć sobie w aplikacjach typu Rouvy/Zwifta. A jak się ociepli no to wiadomo już na dworze głównie drogami publicznymi/ewentualnie szutrowymi. Budżet na rower to max te 1500 zł. I teraz no za dużego wyboru nie ma jest: 1. Triban RC 100 za 1199 zł, opony 700x32c z tego co wiem to względem poprzedniego modelu Triban 100 ten ma "mocowane przedniego i tylnego koła na zacisk" w poprzednim tylne było chyba na śrubę, kaseta: MICROSHIFT 12 X 28: 12-13-15-18-21-24-28. i tu pytanie do Was czy wiecie czy w porównaniu do poprzedniego modelu też ma hak przerzutki zintegrowany z ramą? 2. Triban 100 Flatbar za 999 zł, wolnobieg: SHIMANO 14/28 (14/16/18/20/22/24/28) koło z tyłu na śrubę, opony Slick 700x32c, nie wiem czy hak przerzutki zintegrowany z ramą ??? ale chyba tak 3. Dołożyć 200 zł i za 1699 zł kupić Romet Huragan (2020) Co sądzicie co będzie dla mnie lepsze jeśli nie planuję w przyszłości wyczynowych treningów tylko tak bardziej amatorsko zimą przed TV jak się ociepli na dworze wybrać wersję z barankiem czy Flatbar, chociaż obie opony na zaciski są duża zaletą przy transporcie. Lub może coś innego polecicie fitness/cross, ale w tej cenie raczej nic lepszego nie ma. I ktoś z Was ma/miał Tribana RC 100? Bo szukałem recenzji i jedynie na temat poprzednika Tribana 100 (bez RC) są, a tamten miał wolnobieg zamiast kasety, i tylne koło na śrubę, zamiast zacisku no i tak jak pisałem nie wiem czy ten RC ma zintegrowany hak z ramą. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ZieleniakRM Napisano 15 Lutego 2021 Udostępnij Napisano 15 Lutego 2021 Triban RC 100 ma z integrowany hak z ramą. Nie jest zły, ale zależy ile kilometrów na miesiąc chcesz robić, tyczy się to każdego nowego budżetowca. Osobiście kupiłbym używany. https://www.olx.pl/oferta/rower-szosa-cube-litening-equipe-blackline-roz-53-m-CID767-IDFQe1O.html Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Indzynier Napisano 15 Lutego 2021 Autor Udostępnij Napisano 15 Lutego 2021 6 godzin temu, ZieleniakRM napisał: A powiedz mi ile kosztowałoby dołożenie do tego Tribana klamkomanetki Shimano Tourney St-A070 razem z robocizną? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ZieleniakRM Napisano 15 Lutego 2021 Udostępnij Napisano 15 Lutego 2021 Trzeba doliczyć owijke, 300-350 zł. Jeśli jedna klammomanetka. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Indzynier Napisano 16 Lutego 2021 Autor Udostępnij Napisano 16 Lutego 2021 1 godzinę temu, ZieleniakRM napisał: Trzeba doliczyć owijke, 300-350 zł. Rozumiem. Najchętniej bym wziął tego bez baranka, bo jeździłem nim w Decathlonie i wiem, że by mi wystarczył do jazdy, i sporadycznie dojazd do pracy latem 8km, ale te tylnie koło mocowane śrubą mi trochę nie pasuje. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ZieleniakRM Napisano 16 Lutego 2021 Udostępnij Napisano 16 Lutego 2021 Jak Ci odpowiada ten Triban 100 flatbar, to można mu potem po prostu zmienić piastę albo całe koło. Ale za te pieniądze to można kupić naprawdę fajny używany. Najlepszy rower budżetowy jaki jest w Decathlonie to singiel speed. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Indzynier Napisano 16 Lutego 2021 Autor Udostępnij Napisano 16 Lutego 2021 10 godzin temu, ZieleniakRM napisał: A ile wyjdzie zmiana piasty albo koła, rozumiem po to żeby był na szybkozamykacz? Bo w sumie tak jak mówię mi pasował. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ZieleniakRM Napisano 16 Lutego 2021 Udostępnij Napisano 16 Lutego 2021 Koło plus kaseta, łańcuch ten sam(pod warunkiem że od razu, albo w miarę szybko zrobisz zamianę) , max 200zł. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Indzynier Napisano 27 Lutego 2021 Autor Udostępnij Napisano 27 Lutego 2021 @ZieleniakRM jak na złość w Decathlonie nie ma już Triban 100 Flatbar w rozmiarze L/XL i chyba będę musiał kupić używkę znalazłem takie ogłoszenie https://www.olx.pl/d/oferta/rower-szosowy-fitness-triban-500-szosa-60-cm-xl-CID767-IDI8BeJ.html#9fe730c8c8;promoted?login_provider=password ale chyba jak mam 186 cm wzrostu to rama trochę za duża co sądzisz? gość z OLX mi powiedział, że ma 188 cm i jest git Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ZieleniakRM Napisano 27 Lutego 2021 Udostępnij Napisano 27 Lutego 2021 Jak możesz to się przymierz do niego. Można obejrzeć. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.