Gość Napisano 12 Lutego 2021 Udostępnij Napisano 12 Lutego 2021 Przypadkowo zauważyłem, że wodzik przerzutki w położeniu na d największą zębatką jest nieco luźny - można go odchylać palcami w kierunku ramy o ok. 4 mm. Na niższych biegach luzu nie ma. Poza tym przerzutka działa poprawnie. U góry na zdjęciu zaznaczyłem sprężynke, która jak mi się wydaje odpowiada za likwidację tego luzu. Robić coś z tym czy przerzutka do wymiany? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mod Team sznib Napisano 12 Lutego 2021 Mod Team Udostępnij Napisano 12 Lutego 2021 To je top swing, luz w gratisie Jak działa poprawnie nie przejmować się, jeździć. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Napisano 12 Lutego 2021 Udostępnij Napisano 12 Lutego 2021 Ale zdemontowałem ją i wymyłem, bo była usyfiona niemiłosiernie. Tak więc te osłony, o których pisałem w innym wątku, są moim zdaniem niezbędne. Po wysuszeniu popsikałem smarem w aerozolu. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.