kryho Napisano 10 Lutego 2021 Udostępnij Napisano 10 Lutego 2021 Witam serdecznie! Proszę o pomoc - kupiłem drugi podstawek do drugiego roweru, ponieważ w\w podobno obsługuje dwa. Ustawiłem obwód koła drugiego roweru a dalej nie wiem, jak przełączyć na odczyt drugiego roweru? W starszych sigmach były przesuwane piny a tu są tylko dwa na stałe. Dziękuję za pomoc! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
provayder Napisano 11 Lutego 2021 Udostępnij Napisano 11 Lutego 2021 wg strony Sigmy Cytat Używasz dwóch rowerów BC 16.16 to właściwy wybór Używasz dwóch rowerów o różnych wielkościach koła, w ustawieniach wprowadź właściwe wartości obwodu koła dla roweru 1 i dla roweru 2. Dokup podstawkę z czujnikiem prędkości i magnesem do drugiego roweru. W wypadku BC 16.16 z kablem wybierz w menu (przyśnij górny i dolny przycisk jednocześnie i przytrzymaj) wybierz rower który zamierzasz wybrać (rower 1lub2). Zatwierdź wybór górnym przyciskiem. Nie zapomnij przeprowadzić resetu danych aktualnych i w drogę. Komputer BC 16.16 STS sam rozpozna rower na którym został zamontowany po właściwym ustawieniu czujnika prędkości. Naciśnij mały przycisk znajdujący się na czujniku, przytrzymaj. Dioda świeci się na zielono, mruga, rower nr 1. zacznie świecić się na czerwono, rower nr 2. więcej tu: https://www.sigmasport.com/pl/produkte/fahrrad-computer/wired/wired/bc1616 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kryho Napisano 13 Lutego 2021 Autor Udostępnij Napisano 13 Lutego 2021 Dziękuję za odpowiedź, niestety przyszła zbyt późno i zakupiłem do górala drugi, nieco niższy model. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.