mlody2k03 Napisano 9 Lutego 2021 Udostępnij Napisano 9 Lutego 2021 (edytowane) Witam zakupiłem ostatnio amortyzator Fox 32 fit, miał mieć 120mm skoku i tak było, gdy było nabite 100psi. Nabijam więcej bo jeżdżę w dircie. Po nabiciu 160psi skok nagle zwiększył się do 150 i nie wiem czy tak ma być, czy coś jest uszkodzone i należy wymienić. Jeśli coś jest nie tak to proszę o pomoc. Z góry dzięki Edytowane 9 Lutego 2021 przez mlody2k03 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Napisano 9 Lutego 2021 Udostępnij Napisano 9 Lutego 2021 Nie zdziwie się jak coś uszkodziłeś, bo wygląda że maksymalne ciśnienie dla tego modelu to 140 psi. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mlody2k03 Napisano 9 Lutego 2021 Autor Udostępnij Napisano 9 Lutego 2021 Miałem taki sam wcześniej i biłem 160psi, wszystko działało bez zarzutu, przez ponad jeden sezon. Nie wiem co może być z tym egzemplarzem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mod Team durnykot Napisano 9 Lutego 2021 Mod Team Udostępnij Napisano 9 Lutego 2021 Dla starszych amorków ( 2010-2013 ) z tłumikiem FIT max ciśnienie to 125 psi . https://www.ridefox.com/fox_tech_center/owners_manuals/013/Content/Forks/32/All_Fork_Installation.html Pompując 160 psi prawdopodobnie uszkodziłeś sprężynę powietrzną. Sam fakt, ze się nic nie działo nie oznacza ,ze tak powinno się robić. Modele F32 FIT nie są amorkami przeznaczonymi do dirtu- to typowy amorek do XC. Do dirtu są wersje F34 Float 831. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mlody2k03 Napisano 2 Marca 2021 Autor Udostępnij Napisano 2 Marca 2021 W dniu 9.02.2021 o 16:54, durnykot napisał: Dla starszych amorków ( 2010-2013 ) z tłumikiem FIT max ciśnienie to 125 psi . https://www.ridefox.com/fox_tech_center/owners_manuals/013/Content/Forks/32/All_Fork_Installation.html Pompując 160 psi prawdopodobnie uszkodziłeś sprężynę powietrzną. Sam fakt, ze się nic nie działo nie oznacza ,ze tak powinno się robić. Modele F32 FIT nie są amorkami przeznaczonymi do dirtu- to typowy amorek do XC. Do dirtu są wersje F34 Float 831. Cholera, a jakby wymienić air shaft to coś pomoże? Niebezpieczne jest w moim wypadku posiadanie 150 skoku bo mam ramę pod 130 max a latam duże hopki... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mod Team durnykot Napisano 2 Marca 2021 Mod Team Udostępnij Napisano 2 Marca 2021 5 minut temu, mlody2k03 napisał: Niebezpieczne jest w moim wypadku posiadanie 150 skoku bo mam ramę pod 130 max a latam duże hopki... Latanie dużych topek na wątłym amorku, który prawdopodobnie jest uszkodzony jest niebezpieczne. Wymiana haftu nie zmieni jego niskiej sztywności. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mlody2k03 Napisano 2 Marca 2021 Autor Udostępnij Napisano 2 Marca 2021 5 minut temu, durnykot napisał: Latanie dużych topek na wątłym amorku, który prawdopodobnie jest uszkodzony jest niebezpieczne. Wymiana haftu nie zmieni jego niskiej sztywności. Dzięki za odpowiedź 😕 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi