chudzinki Napisano 8 Lutego 2021 Udostępnij Napisano 8 Lutego 2021 Czy ktoś posiada ten model https://www.decathlon.pl/p/rower-gorski-mtb-all-mountain-am-100s-29/_/R-p-309661 i mógłby zmierzyć jaka jest odległość od góry siodełka do podłoża przy maksymalnie wysuniętej sztycy i jednocześnie najniżej wkręconej w rurę podsiodłową? Dziwnie to brzmi, ale chyba zrozumiale . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
chudzinki Napisano 10 Lutego 2021 Autor Udostępnij Napisano 10 Lutego 2021 (edytowane) Taka mała ciekawostka nie na temat. I weź tu polegaj na sprzedawcach . Edytowane 10 Lutego 2021 przez chudzinki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
chudzinki Napisano 12 Lutego 2021 Autor Udostępnij Napisano 12 Lutego 2021 Czy ktoś może potwierdzić czy specyfikacja modelu 2019 zgadza się z tym https://katalog.bikeworld.pl/2019/web/produkt/rowery_gorskie/trail_all_mountain/rockrider/64897/am_100_s_29 ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
abra Napisano 12 Lutego 2021 Udostępnij Napisano 12 Lutego 2021 Zgadza się. Ten model kupiłem w marcu 2020 i hulam na nim do dziś. Tzn konkretnie do 1.01 gdy walnąłem tullupa na lodzie i złamałem żebro. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
chudzinki Napisano 12 Lutego 2021 Autor Udostępnij Napisano 12 Lutego 2021 Uuu... Dzięki! Jakbyś chciał sprzedać to daj znać . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
wkg Napisano 12 Lutego 2021 Udostępnij Napisano 12 Lutego 2021 Teraz, abra napisał: Tzn konkretnie do 1.01 gdy walnąłem tullupa na lodzie i złamałem żebro. Ojtam ojtam, Cher sobie 6 wycięła i żyje , tańczy i śpiewa Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
abra Napisano 13 Lutego 2021 Udostępnij Napisano 13 Lutego 2021 8 godzin temu, chudzinki napisał: Uuu... Dzięki! Jakbyś chciał sprzedać to daj znać . Nie zamierzam. Zejdą śniegi, ruszam z żonką w góry w kolejny sezon MTB. Rowery przeserwisowane, wyglancowane czekają w garażu i rwą się do jazdy jak tylko na nie spoglądnę 8 godzin temu, wkg napisał: Ojtam ojtam, Cher sobie 6 wycięła i żyje , tańczy i śpiewa Ja też, jak kichnąłem to ryczałem barytonem a potem wchodziłem w falsety. Przez dłuższy czas nawet nie wiedziałem, że jest pęknięcie i na ketonalu laziłem po górach na nartach. Zresztą nadal łażę ale teraz jest już dobrze. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
wkg Napisano 13 Lutego 2021 Udostępnij Napisano 13 Lutego 2021 No tak to jest z żebrami :/ Człowiek nie wie a jak już sie dowie to i tak nic z tym nie może zrobić :/ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
chudzinki Napisano 20 Lutego 2021 Autor Udostępnij Napisano 20 Lutego 2021 A takie pytanie odnośnie modelu z pierwszego postu: jeżeli podmieniłbym sobie amorki i włożył do niego 130 mm to poza zmianą geometrii upośledzi się praca całego zawieszenia? Tył oczywiście zostałby ten sam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
abra Napisano 21 Lutego 2021 Udostępnij Napisano 21 Lutego 2021 A po co tak? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
chudzinki Napisano 21 Lutego 2021 Autor Udostępnij Napisano 21 Lutego 2021 Poszedłby do innej maszyny . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
abra Napisano 26 Lutego 2021 Udostępnij Napisano 26 Lutego 2021 Nie sądzę by miało to negatywny wpływ na pracę samego zawieszenia, ale na pozycję na rowerze już pewnie tak. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
chudzinki Napisano 24 Kwietnia 2021 Autor Udostępnij Napisano 24 Kwietnia 2021 Takie pytanko pomijające dostępność rowerów, wyższość amortyzatorów i kół w AM 100S oraz porównywalny napęd i hamulce w https://www.marinbikes.com/pl/bikes/2021-rift-zone-2#geometry - czy warto dopłacić do Marina 1000 zł patrząc tylko na konstrukcje zawieszenia? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
wojtt80 Napisano 24 Kwietnia 2021 Udostępnij Napisano 24 Kwietnia 2021 Poza skokiem i polozeniem dampera, te konstrukcje dzialaja na tej samej zasadzie. Chyba jeszcze nikt nie udowodnił wyższości mocowania w dolnym trójkącie nad tym na gornej rurze. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
abra Napisano 25 Kwietnia 2021 Udostępnij Napisano 25 Kwietnia 2021 U góry mniej się ubłoci, mniej narażony na wciąganie zanieczyszczeń. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
chudzinki Napisano 26 Kwietnia 2021 Autor Udostępnij Napisano 26 Kwietnia 2021 A już myślałem, że ktoś napisze, że Marin ma lepsze zawieszenie 😉. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi