Wolf12 Napisano 6 Lutego 2021 Udostępnij Napisano 6 Lutego 2021 Witam. W związku z tym że nie dawno dowiedziałem się iż nie można nigdzie dostać części do piasty formuła dc20 i dc22, może ktoś już walkowal ten temat i dobierał zamienniki z innych firm, zna rozmiary itp. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Janusz Napisano 22 Lutego 2021 Udostępnij Napisano 22 Lutego 2021 Pytanie jest trochę niejasne (dla mnie). Nie napisałeś, co konkretnie padło. DC 22 to chyba pod kasetę? Używałem piasty formuła pod wolnobieg. Osie drążone (pod zamykacz) łamią się jak zapałki. Kupiłem piastę z osią pełną (na nakrętki) i spoko. Żeby nie przeplatać koła - zamieniłem tylko oś i dałem nowe łożyska. Uwaga! Są większe niż standardowe (np. Novatec) - 6200. Takie piasty są tanie. W e-bmx - ok. 30 zł. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Pytanie
Wolf12
Witam. W związku z tym że nie dawno dowiedziałem się iż nie można nigdzie dostać części do piasty formuła dc20 i dc22, może ktoś już walkowal ten temat i dobierał zamienniki z innych firm, zna rozmiary itp.
1 odpowiedź na to pytanie
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.