Skocz do zawartości

[Przerzutka przednia] FC MT60-problem z doborem

maggot127

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Witam, Nie jestem jakimś znawcą tematu rowerowych więc prosiłbym o poradę.

Roweru używam do dojeżdżania do pracy ok.15 km dziennie (przez cały rok) plus jakieś wycieczki rowerowe za miasto w okresie wiosenno-letnim

W moim wysłużonym rowerze wyposażonym  w korbę shimano 42x34x24 i przednią przerzutkę shimano tourney FD TZ30  chciałbym wymienić korbę na taką która będzie miała większą ilość zębów na dużej tarczy. Do tego celu chciałbym użyć wysłużonej już ale według mojej oceny jeszcze w miarę dobrze zachowanej (myślę że może jeszcze posłużyć 2 lata) korby  FC MT60 48x38x28. Problem jaki mam to dobór przedniej przerzutki. Ktoś może ma pomysł jakiej przerzutki użyć aby mechanizm był kompatybilny i w miarę działał.  Ewentualnie czy już na tym etapie powinienem wziąć pod uwagę fakt że tarcze zamienne do tej korby są raczej niemożliwe do osiągnięcia i w przyszłości wchodziło by tylko w grę wymiana ich na tarcze z innych mechanizmów o rozstawie otworów 110 a takie tarcze jakie udało mi się gdzieś w internecie znaleźć mają już albo 50, 46 zębów ewentualnie wchodziły by tylko w grę zamienniki innych producentów nie shimano.

z góry dziękuje za wszelkie wskazówki 

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...