Skocz do zawartości

[Rama] wymiana HT na FS

Rekomendowane odpowiedzi

Cześć jestem zielony w temacie dopiero raczkuje.Tak jak w temacie hardtail przeróbka na full suspension jestem posiadaczem Treka x caliber 9 i chciałbym dokupić rame full czy jest sens albo inaczej czy przy tym modelu dało by się to zrobić (zgrać do kupy całość).Rama i dobry fachowiec starczy?

Rampampam sorry ale chodzi dokładnie o wymiane ramy w tym x-caliber 9 na  full suspension ( wczoraj się ciachem słownie i interpunkcyjnie bo byłem po ciężko zakrapianej  imprezie urodzionowej) .Co jest KSikorski z tą tylnią piastą nie tak? I jak temu zaradzić? i ile by to kosztowało?

Możesz wymienić piastę w tylnym kole. Te koła to żaden cud świata. Jedynie koszty pompujesz bo zostanie Ci do przełożenia naprawdę niewiele (i dodatkowo niewiele wartych gratów). Zakładam, że będziesz chciał utrzymać dotychczasowy "charakter" roweru czyli a'la XC. Byle współczesna, nowa rama FS pod takie zastosowania, wyłączając typową chińszczyznę to koszta od 5-6k w górę (np. aceent hero). Coś z półki średniej-wyższej 2x tyle (np. rama canyon lux cf). Do tego damper od 1k w górę.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...