Gość Napisano 5 Lutego 2021 Udostępnij Napisano 5 Lutego 2021 Hej, Mam piastę FH-M6000. https://bike.shimano.com/pl-PL/product/component/deore-m6000/FH-M6000.html Mam okazję na zapas kupić kasetę 105 10s. Kompletnie się gubię w tych kompatybilnościach. Czy tak kaseta będzie pasowała na bębenek, czy będą potrzebne podkładki? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
abdesign Napisano 5 Lutego 2021 Udostępnij Napisano 5 Lutego 2021 Na bębenek na którym teraz siedzi kaseta mtb 10s - bo taką zdaje się masz... założysz kasetę szosową 10s bez stresu bo albo bębenek jest krótki 8-10(11-mtb) i nie potrzebujesz podkładki... albo jest 11road i masz już tę podkładkę. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Napisano 5 Lutego 2021 Udostępnij Napisano 5 Lutego 2021 Podkładki nie ma, reszta się zgadza. Doszedłem już drogą dedukcji, że skoro przykładowo kaseta HG500 pasuje na piastę szosową i MTB, tak samo jak 105, to musi to zadziałać. Piszę na podstawie rozpiski "Shimano Compatibility Chart". Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
abdesign Napisano 5 Lutego 2021 Udostępnij Napisano 5 Lutego 2021 Podkładki nie ma Wiem, masz to napisane w specyfikacji piasty pod Twoim linkiem. Shimano pisząc to: "8-10 speed, MTB 11-speed" przyznaje, że bębenek piasty jest krótki. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.