Dariusz777 Napisano 4 Lutego 2021 Udostępnij Napisano 4 Lutego 2021 Witam. Szukam dla siebie roweru. Mam wybranych kilka modeli, wiem czego szukam i co potrzebuje. Chciałbym tylko żeby mi ktoś doradził co do marki roweru. Takie firmy jak : cube, trek czy scott proponują osprzęt trochę niższej klasy za tą samą kasę w stosunku do innych producentów. Pytanie brzmi, czy warto szukać dobrej grupy sprzętowej w ciut "gorszych" firmach, czy skupić się na topowych markach rowerowych? Znalazłem np. taki rower: https://www.unibike.pl/flite29.html . Wydaje się ok... Czy może jest coś czego nie zauważyłem i go skreśla (jak to mówią diabeł tkwi w szczegółach). Proszę o rady i z góry dziękuje za sugestie. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
chudzinki Napisano 4 Lutego 2021 Udostępnij Napisano 4 Lutego 2021 Dobra i sprawdzona. A ten model ma wszystko co powinien mieć rower w tej cenie. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
TheJW Napisano 4 Lutego 2021 Udostępnij Napisano 4 Lutego 2021 Polska firma składająca rowery. Rowery poskładane porządnie, na dobrych komponentach. Złożyłem i serwisowałem dziesiątki (jak nie setki) Unibike'ów i rzadko były jakieś problemy czy niemiłe niespodzianki. Polecam. Teraz, Dariusz777 napisał: Mam wybranych kilka modeli, wiem czego szukam i co potrzebuje. Teraz, Dariusz777 napisał: Czy może jest coś czego nie zauważyłem i go skreśla Niestety nie umiemy wróżyć z fusów, więc odpowiedzi na to pytanie musisz udzielić sobie sam na podstawie pierwszego zdania. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Dariusz777 Napisano 4 Lutego 2021 Autor Udostępnij Napisano 4 Lutego 2021 To może podsunę coś jeszcze do porównania: https://skiteam.pl/rowery-2021/14550-rower-cube-404100-acid.html https://www.decathlon.pl/p/rower-gorski-mtb-xc-500-29/_/R-p-304245 https://www.dobrerowery.pl/trek-x-caliber-8-2021-2 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
chudzinki Napisano 4 Lutego 2021 Udostępnij Napisano 4 Lutego 2021 Cube i Treka odrzuciłbym od razu z powodu osi (i napędu w Treku). Na placu boju pozostawiłbym Unibike i Rockridera. Za tym drugim przemawia na pewno Reba, ale za sentyment, napęd Shimano i kolor postawiłbym na Unibike. Nie wypowiadam się co do geometrii . Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MikeSkywalker Napisano 4 Lutego 2021 Udostępnij Napisano 4 Lutego 2021 8 minut temu, Dariusz777 napisał: Czy może jest coś czego nie zauważyłem i go skreśla Plusem Unibike jest właśnie to że nic tego roweru nie skreśla, wszystko jest dobrze dobrane, solidnie złożone. Geometria/kolorki i te sprawy może nie powalają jak u konkurencji ale są okej. Ale nowe górale Unibike są bardzo przyjemne, powiedziałbym że takie zgodne z obecną modą na długie ramy. Co ważne - solidne koła. Mało kto zwraca na to uwagę podczas zakupu a wielu producentów, nawet tych dużych na tym oszczędza. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
TheJW Napisano 4 Lutego 2021 Udostępnij Napisano 4 Lutego 2021 @Dariusz777 a wziąłeś pod uwagę najważniejszy czynnik w obecnych czasach - dostępność? Bo problem może sam się rozwiązać... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Dariusz777 Napisano 4 Lutego 2021 Autor Udostępnij Napisano 4 Lutego 2021 Tak wiem, że są problemy z dostępnością i biorę pod uwagę , że mogę chwilkę poczekać . Na szczęście mam na czym jeździć póki co... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Qcu Napisano 4 Lutego 2021 Udostępnij Napisano 4 Lutego 2021 1 godzinę temu, Dariusz777 napisał: Czy może jest coś czego nie zauważyłem i go skreśla (jak to mówią diabeł tkwi w szczegółach). Moim zdaniem rower świetny jeżeli chodzi o komponenty, ale geometria trochę już przestarzała. Minusem dla niektórych może być również suport presfit. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
WilkMorski Napisano 4 Lutego 2021 Udostępnij Napisano 4 Lutego 2021 @Dariusz777 pozwole sobie zadac pytanie w Twoim posciez zeby nie zakladac nowego. Po dlugim poszukiwaniu i szperaniu wszedzie gdzie mozliwe zastanawiam sie rowniez nad Unibike Flite, badz MeridaBig.Nine 500 Lite. Moge bardziej doswiadczonych prosic o podpowiedz w kierunku ktorego bardziej patrzec? Pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
chudzinki Napisano 4 Lutego 2021 Udostępnij Napisano 4 Lutego 2021 Piszemy polskie literki . Za wyjątkiem amortyzatora (oba są na podobnym poziomie) Unibike wymiata. Na malutki plus Meridy jest tańszy w utrzymaniu napęd . Jeżeli mówimy o tym https://www.merida-bikes.com/pl-pl/bike/1571/bignine-500-lite . Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
dark1 Napisano 4 Lutego 2021 Udostępnij Napisano 4 Lutego 2021 Unibike to dobra firma, ale są oczywiście lepsze. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.