Critico Napisano 3 Lutego 2021 Udostępnij Napisano 3 Lutego 2021 Cześć, Mam taki problem, zastanawiam się nad zakupem nowego roweru, obydwa modele to xc. Pierwszy ma większość slx (kaseta, piasty, manetka, przerzutka, suport, korba) hamulce są deore 6100, no i ma widelec: SR SUNTOUR XCR32 BOOST / AIR / REGULACJA TŁUMENIA ODBICIA / BLOKADA HYDRAULICZNA Z DŹWIGNIĄ NA KIEROWNICY / SKOK 100MM. Drugi podstawowe hamulce (mt 200), z slx ma manetke oraz przerzutke, reszta osprzetu gorsza, widelec: Manitou Markhor Comp Air powietrzny; 100mm; taperowany; zdalna blokada. Wagowo są bardzo zbliżone. Moje pytanie czy ktoś używał tego widelca suntoura? (obecnie mam Widelec RockShox 30 Silver 100mm) Nie chciałbym kupić gorszego pod kątem kultury pracy niż mam, a poza widelcem wszystko raczej przemawia za pierwszym z rowerów. Będę wdzięczny za pomoc. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
KSikorski Napisano 3 Lutego 2021 Udostępnij Napisano 3 Lutego 2021 Markhor to ta sama klasa co xcr. Brałbym w pakiecie z lepszymi hamulcami i piastami. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Critico Napisano 3 Lutego 2021 Autor Udostępnij Napisano 3 Lutego 2021 Teraz, KSikorski napisał: Markhor to ta sama klasa co xcr. Brałbym w pakiecie z lepszymi hamulcami i piastami. o dzieki to nie wiedzialem o tym to mi zdecydowanie pomoze podjąc decyzję jest moze jakis sensowny test tego xcra, chetnie poczytalbym lub poogladal?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
KSikorski Napisano 3 Lutego 2021 Udostępnij Napisano 3 Lutego 2021 Ani markhor ani xcr nie zasługują raczej na indywidualne testy. Jedno i drugie to podstawowy bardzo amortyzator, najtańszy z nadających się do czegokolwiek. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Galvatron Napisano 4 Lutego 2021 Udostępnij Napisano 4 Lutego 2021 XCR to sprzęt z pogranicza atrapy - na pewno gorszy od Recona. Tak naprawdę najtańszy sensowny Suntour to Raidon. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Critico Napisano 14 Marca 2021 Autor Udostępnij Napisano 14 Marca 2021 Gavlatron Po wstępnych testach około 200 km stwierdzam, że kultura pracy xtra jest lepsza niż recona 30stki. Fakt jest znacznie gorzej uszczelniony i zwykle zostają czarne ślady na lagach co podejrzewam przy większym przebiegu przełoży się na jakieś awarie. (ewentualnie czy jakiś pomysł na to macie?) W dniu 3.02.2021 o 22:43, KSikorski napisał: Markhor to ta sama klasa co xcr. Brałbym w pakiecie z lepszymi hamulcami i piastami. z piast i hamulców jestem bardzo zadowolony, sila hamowania jest bardzo dobra co pozwala mi bez problemu obslugiwac je jednym palcem, ze wzgledu na fajny osprzet rower ma niewielkie opory toczenia i daje sporo przyjemnosci z jazdy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi