Bananui Napisano 2 Lutego 2021 Udostępnij Napisano 2 Lutego 2021 Witam wszystkich. Kupiłem używany rower z hamulcami MT-200, przód i tył. Siła hamowania obu porównywalna do hamowania piętami (z bardzo delikatna przesadą). Z przodu na próbę założłem nowe klocki, wyczyściłem tarcze, odpowietrzyłem. Tyłu oprócz wyczyszczenia tarczy nie dotykałem. Co bym nie napisał to hamują żenująco słabo. O co kaman? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
To_JaT Napisano 2 Lutego 2021 Udostępnij Napisano 2 Lutego 2021 Dotarłeś już klocki z przodu? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Bananui Napisano 2 Lutego 2021 Autor Udostępnij Napisano 2 Lutego 2021 Nie, ale zakładam że nie w tym rzecz. One nie hamowały także na starych klockach-dotartych. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
To_JaT Napisano 2 Lutego 2021 Udostępnij Napisano 2 Lutego 2021 A jaki jest skok klamki, może niedokońca dobrze odpowietrzone? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Bananui Napisano 2 Lutego 2021 Autor Udostępnij Napisano 2 Lutego 2021 masz hamulce MT-200? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
wolek Napisano 2 Lutego 2021 Udostępnij Napisano 2 Lutego 2021 Ile ważysz? Moja żona ma je w fitnesie, na podstawowych klockach i tarczach jeździłem na tym rowerze proste single w Bardo, moje 90 kg. Bez problemu zatrzymywały, hak docisnę lewy to lecę przez kierownicę. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Bananui Napisano 2 Lutego 2021 Autor Udostępnij Napisano 2 Lutego 2021 92 kg. Muszę z całej siły dwoma palcami cisnąć, żeby jako tako hamowały. O stawaniu dęba nie ma mowy. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
To_JaT Napisano 2 Lutego 2021 Udostępnij Napisano 2 Lutego 2021 Mam doświadczenie z tylnym, jeździłem przez prawie 8 miesięcy i dawał rade blokować koło jednym palcem nawet przy szybkiej jeździe po bikeparkach przy moich 85kg. Oddałem je 2 miesiące temu kumplowi w potrzebie jako prezent i dalej działają jak nowe. Jedynie klocki wymieniałem. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Bananui Napisano 2 Lutego 2021 Autor Udostępnij Napisano 2 Lutego 2021 skok klamki, wziąłem i zmierzyłem. Mierzony na końcu klamki około 3 cm. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
To_JaT Napisano 2 Lutego 2021 Udostępnij Napisano 2 Lutego 2021 Masz możliwość wysłania zdjęć tarczy i klocków w aktualnym stanie? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Bananui Napisano 2 Lutego 2021 Autor Udostępnij Napisano 2 Lutego 2021 klocki nówki sztuki, przejechane dwa kółka wewnątrz garażu :), tarcze jednolity kolor, nie przegrzane, ani nic z tych rzeczy. Zdjęcia mogę wstawić jutro jeśli mogą coś pomóc. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
To_JaT Napisano 2 Lutego 2021 Udostępnij Napisano 2 Lutego 2021 Ja bym je próbował dotrzeć do skutku Ogólnie to przedni nie jest super ale powinien dawać radę hamować jednym palcem. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MikeSkywalker Napisano 2 Lutego 2021 Udostępnij Napisano 2 Lutego 2021 Wyjmij klocki i przejedź papierem ściernym - powinno pomóc trochę je "dotrzeć". Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Bananui Napisano 2 Lutego 2021 Autor Udostępnij Napisano 2 Lutego 2021 Spróbuję, jak nie pomoże kupuje nowe heble. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
wkg Napisano 2 Lutego 2021 Udostępnij Napisano 2 Lutego 2021 Bo to ruletka z tymi tanimi Shimano. Raz się trafi czarne a raz czerwone a często zero bankierskie Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MikeSkywalker Napisano 2 Lutego 2021 Udostępnij Napisano 2 Lutego 2021 Jak coś to zmieniłbym klocki na jakieś jeszcze inne, bo to są może i proste ale też nie jakieś niedziałające hamulce, może po prostu w tych używkach ktoś coś poknocił. Miałem ten model zmieniać po zakupie roweru na inny ale cóż, został i działa. W góry się nie nada ale na co dzień są wystarczające w zupełności, na żywicznych tanich klockach B01s. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Dokumosa Napisano 2 Lutego 2021 Udostępnij Napisano 2 Lutego 2021 Ja ma u siebie w rowerze "miejskim" mt200 z tanimi chińskimi tarczami 160mm, ważę 110kg, rower staje w miejscu. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
wkg Napisano 2 Lutego 2021 Udostępnij Napisano 2 Lutego 2021 Forrest Gump się kłania : ) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mod Team bogus Napisano 3 Lutego 2021 Mod Team Udostępnij Napisano 3 Lutego 2021 Temat usunięty. Powód: - pkt. 2b zasad pisania - brak klamrowego nazewnictwa tematu. Zobacz tutaj, jak założyć poprawnie temat: http://www.forumrowerowe.org/topic/9018-zasady-pisania/ . Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.