Skocz do zawartości

[Opony] które wybrać?

TLB

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Witajcie,

To mój pierwszy post na forum więc dzień dobry,  cześć i czołem:) nie będę się rozpisywać nt. historii moich rowerów itd. bo i tak niewielu takie czyta, wobec czego przechodzę od razu to sedna,  potrzebuje opon,  głównie jazda po mieście do pracy, ale weekendy wypady poza miasto i jazda po tzw. lekkim terenie. Wypatrzyłem dwie:

1. Continental Double Fighter III

2. Michelin Protek Cross 

Którą polecacie?

Napisano

Dobra, dzięki za opinie. Wszędzie gdzie szukałem opon, chodzi mi o internet, ta opona Continentala jako jedyna przewijała się przez wszystkie strony. Trafiłem na Michelin i ma ładny bieżnik, ale mam wrażenie, że gorzej by sobie poradziła w piasku/lesie. Dlatego pytałem o te dwie opony. 

Napisano

Witajcie ponownie, 

Juz miałem zamawiać opony i nagle przeczytałem, że jest coś takiego jak ETRTO i zonk, opana Continental chyba nie pasuje. Wobec czego pomożecie dopasować coś? Poniżej zdjęcie tego co mam na oponie

20210204_154246_compress65.thumb.jpg.f6b1cfa5ef8af463e286d749e3746d8a.jpg

Rower: Scott SubCross 40.

Napisano

Myślałem, że wymiar musi być ten sam. Totalnie się na tym nie znam. Dzięki. Zawsze oddawałem rower do serwisu i tyle.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...