Setorix Napisano 2 Lutego 2021 Udostępnij Napisano 2 Lutego 2021 Dzień dobry, przymierzam się powoli do zakupu używanego roweru do 2tys. Rower miałby służyć jako swoista odskocznia od szosy do jazdy turystycznej po szutrach. Najchętniej skusiłbym się na gravela, lecz to zupełnie nie ten budżet a rower ten będzie mi służył w zasadzie na jakieś 500km rocznie. Wpadła mi w oko ta merida ze względu na cenę, grupę sora, sztywny widelec i tarcze ale z tego co widzę to ona wychodziła na oponach 32c. Czy ktoś próbował wcisnąc tam coś z bardziej agresywnym bieżnikiem w okolicach 38c? Bo taka oponka by mnie interesowała najbardziej. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mihau_ Napisano 3 Lutego 2021 Udostępnij Napisano 3 Lutego 2021 Ale wiesz, że rama speedera to tak naprawdę geometria szosy? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Setorix Napisano 3 Lutego 2021 Autor Udostępnij Napisano 3 Lutego 2021 Tak, wiem że tak jest bo między innymi na tym mi zależy. Pytam tylko o szerokość opon Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Napisano 3 Lutego 2021 Udostępnij Napisano 3 Lutego 2021 Napisz do Meridy, powinni znać odpowiedź. Zapytaj o maksymalną szerokość do tego roweru. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
abdesign Napisano 3 Lutego 2021 Udostępnij Napisano 3 Lutego 2021 (edytowane) Nie napalałbym się na 38c. Jak się przyjrzysz dolnym widełkom, to pewnie standard CX czyli 33c (może 35c) to jest wszystko co tam wejdzie: https://www.youtube.com/watch?v=lyYVbgok0Rg https://www.youtube.com/watch?v=rYD1xwPH_sc Edytowane 3 Lutego 2021 przez abdesign Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Setorix Napisano 3 Lutego 2021 Autor Udostępnij Napisano 3 Lutego 2021 Właśnie oglądałem te filmiki ale ciężko mi się zorientować bo nigdy nie jeździłem na oponach pomiędzy 28c i 2.2" No nic poszukam może jakiegoś ciekawszego modelu, który będzie odpowiadał moim wymaganiom ew. ktoś od meridy mi odpisze. Dzięki za pomoc Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi