0_FIFI_0 Napisano 1 Lutego 2021 Udostępnij Napisano 1 Lutego 2021 Witam , O to rok temu kupiłem rower Scott Aspect 930 2020 - moim poprzednim rowerem był giant revel 3 disc 2013 ,pojawił sie problem przy zmianie biegów gdy zmieniałem biegi odrazu pedałowałem wtedy pierwszy raz mi strzelił łańcuch dowiedziałem sie ze przy zmianie biegu musze chwile poczekac więc tak robiłem czekałem chwile,lecz pewnego czasu wybrałem sie do lasu przy ruszaniu strzelił znowu łańcuch w sklepie rowerowym powiedziano mi że nie umiem jeździć rowerem to był już drugi łańcuch dzisiaj jadac nie zmieniajac przerzutek znów mi strzelił łańcuch czego to moze być winna? prosze o rozwiazanie problemu jeżdze spokojnie w starym rowerze nigdy nie mialem problemu moim zdaniem to jest wina napędu proszę o pomoc Podsyłam zdjecie gdzie łancuch był wbity i był rozerwany Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mod Team bogus Napisano 1 Lutego 2021 Mod Team Udostępnij Napisano 1 Lutego 2021 Element ze zdjęcia raczej nie ma nic wspólnego z zerwaniem łańcucha. Może łańcuch jest źle skuty, ma jakąś kiepską spinkę? Jaki przebieg miał łańcuch? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
0_FIFI_0 Napisano 1 Lutego 2021 Autor Udostępnij Napisano 1 Lutego 2021 1 łańcuch miał jakies 300km drugi był nowy moze miał nie całe 50km a trzeci od starego górala jakies 500 Dlatego was pytam bo sie nie znam a w sklepie rowerowym nie dostane pomocy Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mod Team bogus Napisano 1 Lutego 2021 Mod Team Udostępnij Napisano 1 Lutego 2021 Spokojnie, wszystko się ogarnie. Jakie to łańcuchy? W sensie jakiego producenta? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
0_FIFI_0 Napisano 1 Lutego 2021 Autor Udostępnij Napisano 1 Lutego 2021 2 łańcuchy KMC X9 trzeciego nie pamietam wiem ze to był zwyczajny do górala Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mod Team bogus Napisano 1 Lutego 2021 Mod Team Udostępnij Napisano 1 Lutego 2021 KMC to dobrej jakości łańcuchy, więc albo błędy przy montażu, albo masz mocną nogę. W którym miejscu pękały, na spince, czy na innym ogniwie? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
0_FIFI_0 Napisano 1 Lutego 2021 Autor Udostępnij Napisano 1 Lutego 2021 Znaczy jakby ogniwo peka jakby ten sworzen peka i jedna strona wylatuje Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Saszkiner Napisano 1 Lutego 2021 Udostępnij Napisano 1 Lutego 2021 może był żle przewleczony łańcuch. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
0_FIFI_0 Napisano 1 Lutego 2021 Autor Udostępnij Napisano 1 Lutego 2021 Były to nowe łańcuchy A montowali mi je sklepie 26 minut temu, bogus92 napisał: KMC to dobrej jakości łańcuchy, więc albo błędy przy montażu, albo masz mocną nogę. W którym miejscu pękały, na spince, czy na innym ogniwie? Nie powiem mam cieżka noge lecz dopiero mocno pedałuje gdy mi łańcuch dopiero przeskoczy Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
abdesign Napisano 1 Lutego 2021 Udostępnij Napisano 1 Lutego 2021 Godzinę temu, 0_FIFI_0 napisał: przy ruszaniu strzelił znowu łańcuch w sklepie rowerowym powiedziano mi że nie umiem jeździć rowerem Zerwanie łańcucha najczęściej z moich obserwacji zdarza się w momencie zrzucania na młynek pod bardzo dużym obciążeniem albo przy "uderzeniu" jakie przyjmuje łańcuch na blacie i małych koronkach kasety przy "zerowych" prędkościach jak ktoś od startując/podjeżdzając usiłuje zaorać pole... mogli mieć rację w sklepie... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
0_FIFI_0 Napisano 1 Lutego 2021 Autor Udostępnij Napisano 1 Lutego 2021 To co w tej sytuacji mam zrobic? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
abdesign Napisano 1 Lutego 2021 Udostępnij Napisano 1 Lutego 2021 Zrezygnować z tego: 34 minuty temu, 0_FIFI_0 napisał: Nie powiem mam cieżka noge Bo, olać łańcuch ale to samo robisz swoim kolanom... Na rzecz tego: Szybciej kręć nogami mniej siły wkładając. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
0_FIFI_0 Napisano 1 Lutego 2021 Autor Udostępnij Napisano 1 Lutego 2021 Rozumiem Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Molekpl Napisano 4 Lutego 2021 Udostępnij Napisano 4 Lutego 2021 Pokaż zdjęcie jak ten łańcuch jest poprowadzony przez tą przerzutkę. On ma iść na tym wihajstrem. I druga sprawa. Ważysz 120kg i jeździsz po górach? Jeśli nie to nie róbmy sobie jaj żeby łańcuch strzelał. Mój brat waży 100kg jeździ z sakwami na wycieczki mając dodatkowe 25kg i kadencję taka, że mając 2x11 nigdy nie uzywa młynka i wg niego max to 25km/h na blacie 36 da się jechać. Coś musi być nie tak. Po pierwsze daj fotki i zmień serwis. W sumie nie pamiętam czy łańcuch nad ta prowadnica czy pod ale ma jej nie dotykać. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.