Gość Napisano 31 Stycznia 2021 Udostępnij Napisano 31 Stycznia 2021 Mam poprowadzoną linkę tylnej przerzutki na dole tylnego trójkąta, czy mogę na to założyć osłonę neoprenową na rzepa czy będzie to upośledzać zmianę biegów z tyłu? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mod Team safian Napisano 31 Stycznia 2021 Mod Team Udostępnij Napisano 31 Stycznia 2021 W sensie na gołą linkę chcesz założyć osłonę, która będzie tę linkę dociskała do ramy? Jeśli tak to oczywiście zmiana biegów będzie bardzo upośledzona, porysujesz ramę oraz po pewnym czasie przetrzesz tę osłonę. Jak masz linkę w pancerzu to jak najbardziej można, ewentualnie możesz spróbować założyć coś cienkiego na ramę tak, aby nie dotykało linki. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
vdcmike Napisano 31 Stycznia 2021 Udostępnij Napisano 31 Stycznia 2021 Masz kilka możliwości... - możesz rozwiercić przelotki i puścić pełny pancerz - możesz nie zakładać.oslony neoprenowej a zamiast niej plastikową nakładkę tylko na górną część rurki łańcuchowej - możesz ten goły fragment linki puścić w rurce teflonowej o średnicy 1,5mm (można to kupić pod nazwą cewnik czy jakoś tak) w aptece Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Napisano 31 Stycznia 2021 Udostępnij Napisano 31 Stycznia 2021 Chodzi o prezent do nowego roweru, ja osobiście używam w tym celu przeciętej dętki...pomyślę nad czymś innym chyba, dzięki za podpowiedzi Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
zekker Napisano 1 Lutego 2021 Udostępnij Napisano 1 Lutego 2021 11 godzin temu, vdcmike napisał: możesz rozwiercić przelotki i puścić pełny pancerz Po co niszczyć ramę? Przecież pancerz można puścić obok i złapać trytytkami. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
vdcmike Napisano 1 Lutego 2021 Udostępnij Napisano 1 Lutego 2021 Niszczyć? IMHO udoskonalać Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
KrisK Napisano 1 Lutego 2021 Udostępnij Napisano 1 Lutego 2021 13 godzin temu, EwaSonnetOfficial napisał: Chodzi o prezent do nowego roweru Kup zestaw folii ochronnych Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
provayder Napisano 1 Lutego 2021 Udostępnij Napisano 1 Lutego 2021 Miałem tak długi czas założoną osłonę i nie zauważyłem jakiegoś gorszego działania przerzutki. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Napisano 1 Lutego 2021 Udostępnij Napisano 1 Lutego 2021 Teraz, provayder napisał: Miałem tak długi czas założoną osłonę i nie zauważyłem jakiegoś gorszego działania przerzutki. Coś tak mi się wydawało, że to będzie działać, wystarczy pewnie nie zaciskać osłony jakoś bardzo mocno Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
provayder Napisano 1 Lutego 2021 Udostępnij Napisano 1 Lutego 2021 Ja mam dość mocno zaciśniętą bo oryginalnie jest to osłona przeznaczona do jakiegoś turystyka czy crossa, a do mtb powinienem mieć większą i stożkową. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Napisano 9 Lutego 2021 Udostępnij Napisano 9 Lutego 2021 dzieki za podpowiedzi Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.