Lukasz_K Napisano 28 Stycznia 2021 Udostępnij Napisano 28 Stycznia 2021 Witam, czy przerzutka przednia Claris FD-2400-B na obejmę (możliwa regulacja wysokości jej zamocowania) złapie przednią korbę dwublatową o tarczach 30t i 50t? Przerzutka co prawda ma pojemność 16t, ale mimo wszystko takie blaty najbardziej by mi podpasowały. Czy ktoś z czymś takim się spotkał i korzystał? Pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
abdesign Napisano 28 Stycznia 2021 Udostępnij Napisano 28 Stycznia 2021 Do jakiej korby dwublatowej niby mają dać się zamontować blaty 50 i 30 ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MikeSkywalker Napisano 28 Stycznia 2021 Udostępnij Napisano 28 Stycznia 2021 Może jakaś wariacja na temat GRX-a, z podmianką dużego blatu? Tak z ciekawości - jaki sens ma taka korba? Bo zakresy 30-46 czy 34/50 są naprawdę wystarczające a nie ma problemu z poprawną pracą przerzutek ze wspomnianym zakresem. Ktoś na forum bodajże do Ronina tworzył dziwną korbę z szerokim zakresem, ale to była wariacja na temat korby MTB jak dobrze pamiętam. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Lukasz_K Napisano 28 Stycznia 2021 Autor Udostępnij Napisano 28 Stycznia 2021 Została mi korba z Clarisa (compact 34t-50t) i chcę zmienić mniejszy na nowy blat 30t. Dużo jeżdżę po górach pod strome wzniesienia i stąd pytanie o taki szeroki zakres, wiem że pytanie nietypowe, mimo wszystko pytam czy możliwe. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
dovectra Napisano 28 Stycznia 2021 Udostępnij Napisano 28 Stycznia 2021 Teraz, Lukasz_K napisał: Clarisa (compact 34t-50t) i chcę zmienić mniejszy na nowy blat 30t. Nie zmienisz. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Lukasz_K Napisano 28 Stycznia 2021 Autor Udostępnij Napisano 28 Stycznia 2021 Tak, zapomniałem o PCD. Temat do zamknięcia. Dzięki za pomoc. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MikeSkywalker Napisano 28 Stycznia 2021 Udostępnij Napisano 28 Stycznia 2021 Spróbowałbym dorzucić więcej ząbków w kasecie, chociaż o te dwa, ewentualnie zmienił przerzutkę na taką co to ogarnie. Nawet zmieniając jedną, największą koronkę. To patent z MTB ale może się sprawdzić. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.