KRUUP Napisano 27 Stycznia 2021 Udostępnij Napisano 27 Stycznia 2021 Cześć. Do tej pory jezdziłem w butach Adidas Terrex, ale zaczyna mi sie w nich kończyć podeszwa od pinów. Szperając w sieci znalazłem takie buty. Może ktoś używa i jest wstanie coś o nich powiedzieć. Moze coś polecacie w podobnej cenie, a najlepiej niższej Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
fil29 Napisano 27 Stycznia 2021 Udostępnij Napisano 27 Stycznia 2021 Wyglądają solidnie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
KrzysiekCH Napisano 27 Stycznia 2021 Udostępnij Napisano 27 Stycznia 2021 Nie miałem tych butów, jedynie ze zdjęć mogę powiedzieć, że miałem kiedyś buty ze sklejaną podeszwą i w miarę szybko mi się ta podeszwa zaczęła odklejać, więc zacząłem kupować buty z zszywaną podeszwą i już nie mam tego problemu - 5 10 Freerider - one kosztują 75 EUR i mają najlepszą podeszwę na której kiedykolwiek jeździłem. Już teraz na innych nie jeżdżę :-) Pozdrawiam Krzysiek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
KRUUP Napisano 28 Stycznia 2021 Autor Udostępnij Napisano 28 Stycznia 2021 20 godzin temu, KrzysiekCH napisał: podeszwa zaczęła odklejać, więc zacząłem kupować buty z zszywaną podeszwą i już nie mam tego problemu - 5 10 Freerider - one kosztują 75 EUR i mają najlepszą podeszwę na której kiedykolwiek jeździłem. Wszyscy zachwalaja te podeszwy stealth. Kiedyś byly nawet terexy na tych podeszwach, niestety to było kiedyś... Za 75€ nie znalazłem freeraider'ów, wszystko jest grubo powyżej 400 zł. W tytułowych butach podoba mi sie bardzo ochrona kostki, już kilka razy przywalilem kostką o korbe, bolało jak cholera. Przeczytalem też opinie, że podeszwa trzyma raczej przeciętnie. W przystepnej cenie znalazlem jeszcze te. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
KrzysiekCH Napisano 28 Stycznia 2021 Udostępnij Napisano 28 Stycznia 2021 Five Ten Freerider MTB Schuh - Solar Red - Bike24 tylko widzę, że zostały tylko dwa rozmiary 38 i 48... :-) ale tam też modele niby kobiece w większych rozmiarach, nie wiem czym one się różnią od męskich. Generalnie przy 510 trzeba uważać, kupiłem kiedyś Freerider Pro bo pomyślałem, że chcę mieć model "Pro" i podeszwa rozleciała mi się w ciągu dwóch miesięcy... Dlatego właśnie te podstawowe Freeridery (bez "Pro") są moim zdaniem najlepsze. Co do kostki, to mają też wyższe, ale one już kosztują odpowiednio więcej. Tych Sleuth bym raczej nie kupił, wydają się być za delikatne na enduro, nie wiem czy mają wzmocnienie na place u nóg - ja tak właśnie często przywalam i już dwa razy prawie palec u nogi złamałem. Co do podeszwy to faktycznie ja osobiście nie jeździłem na lepszej - kiedyś zaryzykowałem i kupiłem buty O`Neal, niby dobrze trzymały na suchym ale na mokrym podeszwa robiła się strasznie śliska i nie dało się prawie jeździć. Więc nie ja już sobie wyrobiłem opinie o butach i kupuję te freeridery w ciemno na zapas :-). Pozdrawiam Krzysiek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
solar21 Napisano 29 Stycznia 2021 Udostępnij Napisano 29 Stycznia 2021 Musiałeś mieć pecha, bo Pro są generalnie wytrzymalsze od zwykłych (przynajmniej roczniki z szytą podeszwą). Dodatkowo są lepsze - mniej kapciowate, mają sztywniejszą podeszwę. I trzymają się lepiej na pinach. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
KRUUP Napisano 11 Lutego 2021 Autor Udostępnij Napisano 11 Lutego 2021 No i wreszcie zakupiłem buty 5.10 Maltese. Bo po wielu namysłach stwierdzilem że ożenię je z pedałami wpinanymi crank brothers. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
WojciechO. Napisano 20 Marca 2021 Udostępnij Napisano 20 Marca 2021 Terrexy też jeszcze są z podeszwą stealth. Choćby najpopularniejsze Swift solo. Tak w ogóle witaj Kruup. Pozdro od dawnego Szajbnietego Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
KRUUP Napisano 23 Maja 2021 Autor Udostępnij Napisano 23 Maja 2021 Nigdzie już nie kupisz butów Swift solo podeszwą stealth. Przynajmniej ja takich nie znalazlem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi