KimberlyLondon Napisano 27 Stycznia 2021 Udostępnij Napisano 27 Stycznia 2021 Witam. Posiadam piastę shimano FH-RM66. Postanowiłem zrobić serwis bębenka według tutoriala z youtube. Wszystko ładnie poszło ale tykanie zapadek jest bardzo ciche, przed serwisem było słuchać cykanie głośniej. W tym modelu są dwie zapadki. Po założeniu kasety nie słychać cykania zapadek, gdy ręką obrócę kasetę o nawet pełnego obrotu nie zrobi. Czy to problem??? Może za dużo smaru użyłem albo nie odpowiedni??? Smar który użyłem to SHIMANO Dura Ace Premium Grease. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Dokumosa Napisano 27 Stycznia 2021 Udostępnij Napisano 27 Stycznia 2021 Dobrze zdiagnozowałeś. Zapadki lepiej posmarować olejem (silnikowym, do amortyzatora, ostatecznie do łańcucha). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Napisano 27 Stycznia 2021 Udostępnij Napisano 27 Stycznia 2021 Olejem i to raczej bardzo cienko, niż żeby płynęło. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kamilmozej Napisano 27 Stycznia 2021 Udostępnij Napisano 27 Stycznia 2021 Przy demontażu sprężynka mogła się odgiąć. (O ile była zdejmowana) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
piter614 Napisano 27 Stycznia 2021 Udostępnij Napisano 27 Stycznia 2021 Opcje mogą być dwie -zbyt duża ilość smaru zawsze powoduje że piasta cicho cyka -w przypadku tej piast sprężynka mogła się odgiąć jak zauważył kolega wyżej i wtedy nie będzie dobrze napinało zapadki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mod Team bogus Napisano 27 Stycznia 2021 Mod Team Udostępnij Napisano 27 Stycznia 2021 Jeśli nic nie pomyliłeś przy montażu najpewniej jest to zbyt duża ilość smaru na zapadkach. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Accent_Szaj Napisano 28 Stycznia 2021 Udostępnij Napisano 28 Stycznia 2021 Tak czy inaczej. Jeżeli nie przeszkadza i działa poprawnie to zostaw. Jak przeskakuje, albo wolisz głośniej, to zamień smar na oliwkę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
KimberlyLondon Napisano 28 Stycznia 2021 Autor Udostępnij Napisano 28 Stycznia 2021 W dniu 27.01.2021 o 15:16, KimberlyLondon napisał: Witam. Posiadam piastę shimano FH-RM66. Postanowiłem zrobić serwis bębenka według tutoriala z youtube. Wszystko ładnie poszło ale tykanie zapadek jest bardzo ciche, przed serwisem było słuchać cykanie głośniej. W tym modelu są dwie zapadki. Po założeniu kasety nie słychać cykania zapadek, gdy ręką obrócę kasetę o nawet pełnego obrotu nie zrobi. Czy to problem??? Może za dużo smaru użyłem albo nie odpowiedni??? Smar który użyłem to SHIMANO Dura Ace Premium Grease. VidMate issue got solved!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
suknavid Napisano 28 Listopada 2022 Udostępnij Napisano 28 Listopada 2022 tak Lepiej jest nasmarować zapadki olejem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ChuChu Napisano 28 Listopada 2022 Udostępnij Napisano 28 Listopada 2022 Ja wiem że nie ma zakazu, ale za chwile miną dwa lata od daty założenia tematu... Po co dodawać komentarz? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
abra Napisano 28 Listopada 2022 Udostępnij Napisano 28 Listopada 2022 Bo jednak w temacie wątku? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
suknavid Napisano 30 Listopada 2022 Udostępnij Napisano 30 Listopada 2022 Ok, nie zauważyłem daty, przepraszam get-vidmate.com instasave.onl Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi