playerOnlyOne Napisano 26 Stycznia 2021 Napisano 26 Stycznia 2021 Siema, parę miesięcy temu zauważyłem że mam na obręczy wgniecenie, nie jest duże, ale też nie jest małe. Zastanawiam się od czego to było, pamiętam że ze dwa razy dobiłem oponę o krawężnik, ale wgniecenie byłoby chyba z dwóch stron? Chyba że się mylę. Czy warto iść do serwisu z tym? Bo nie przeszkadzało mi to do czasu aż zaczęlo mi przecierać dętki. Zakleiłem od środka taśmą i póki co jest okej, ale nie wiem na ile. Ile może kosztować naprostowanie w jednym miejscu obręczy? Koła dartmoora, więc nie chcę kupować nowego, bo są drogie.
Mod Team bogus Napisano 26 Stycznia 2021 Mod Team Napisano 26 Stycznia 2021 Nie ma problemu z zagnieceniem obręczy z jednej strony. Jest to nawet łatwiejsze niż z obu na raz jak zaliczysz krawężnik pod dużym kątem. Obręczy nie da się naprostować, ponieważ przy próbie może pęknąć i nikt nie zagwarantuje jakości takiej naprawy. Na ten moment jeśli obręcz nie pęka to jeździć i obserwować. Jak zajdzie potrzeba to konieczna będzie wymiana obręczy.
siejak1 Napisano 26 Stycznia 2021 Napisano 26 Stycznia 2021 Jak wyżej, nie polecam prostowania lubi pęknąć wtedy śmietnik.
playerOnlyOne Napisano 26 Stycznia 2021 Autor Napisano 26 Stycznia 2021 jutro wrzuce. 7 godzin temu, bogus92 napisał: Nie ma problemu z zagnieceniem obręczy z jednej strony. Jest to nawet łatwiejsze niż z obu na raz jak zaliczysz krawężnik pod dużym kątem. Obręczy nie da się naprostować, ponieważ przy próbie może pęknąć i nikt nie zagwarantuje jakości takiej naprawy. Na ten moment jeśli obręcz nie pęka to jeździć i obserwować. Jak zajdzie potrzeba to konieczna będzie wymiana obręczy. 7 godzin temu, siejak1 napisał: Jak wyżej, nie polecam prostowania lubi pęknąć wtedy śmietnik. . Mi chodzi tylko, żeby nie przecierało dętki bo opona dobrze siedzi.
piter614 Napisano 26 Stycznia 2021 Napisano 26 Stycznia 2021 Ja miałem coś takiego , czasem wgniecenia są też dużo mocniejsze Używam klucz tego bitul po użyciu klucza obręcz wygląda tak A używa się go tak
playerOnlyOne Napisano 26 Stycznia 2021 Autor Napisano 26 Stycznia 2021 Mam prawie że identyczne wgniecenie, też na zielonym kole haha. Czyli jest do uratowania. Dzięki.
piter614 Napisano 26 Stycznia 2021 Napisano 26 Stycznia 2021 Teraz, piter614 napisał: A używa się go tak Tutaj dodam że w miejscu styku klucza z obręczą dobrze jest podłożyć np szerszą blaszkę wtedy siła działająca na obręcz rozejdzie się na większą płaszczyznę i nie zostawi sladu po kluczu
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.