0veross Napisano 26 Stycznia 2021 Udostępnij Napisano 26 Stycznia 2021 (edytowane) Jakie mógłbym dać hamulce hydrauliczne do roweru Trek Roscoe 7? Chciałbym je wymienić bo hamulce Shimano MT200 nie dają rady. Myślałem nad Shimano SLX BR-M665 oraz Shimano Deore BR-M6120. Jestem w stanie wydać do 900 złotych. Edytowane 26 Stycznia 2021 przez 0veross Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
dovectra Napisano 26 Stycznia 2021 Udostępnij Napisano 26 Stycznia 2021 ok mogą być. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
abdesign Napisano 26 Stycznia 2021 Udostępnij Napisano 26 Stycznia 2021 18 minut temu, 0veross napisał: Myślałem nad Shimano SLX BR-M665 nad tymi nie myśl... bo to już dość leciwa konstrukcja 20 minut temu, 0veross napisał: Shimano Deore BR-M6120. nad tymi nie myśl bo to przerost formy nad treścią - chyba że ważysz sporo albo naprawdę orasz tym rowerem konkretny teren. Bardzo dobrym wyborem do tego roweru będą po prostu BR-M6100 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
vdcmike Napisano 26 Stycznia 2021 Udostępnij Napisano 26 Stycznia 2021 M6100 wystarczą Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Saszkiner Napisano 26 Stycznia 2021 Udostępnij Napisano 26 Stycznia 2021 ewentualnie możesz na przd założyć czterotłoczek BR-M6120. budżet 900 spokojnie wystarczy. Ja własnie zamontowałem komplet BR-M6100 za 519. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
To_JaT Napisano 26 Stycznia 2021 Udostępnij Napisano 26 Stycznia 2021 Wg. mnie im lepsze tym lepsze, jeśli cena nie gra wielkiej roli to można dostać kpl. Shimano Zee za 900zł. Super heble i na pewno nie zabraknie Ci mocy w takim rowerze. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
vdcmike Napisano 26 Stycznia 2021 Udostępnij Napisano 26 Stycznia 2021 Nie ma się co pchać w martwe już grupy. Zee technicznie jest tym samym co br-m6120 czy pozagrupowe br-mt520 z tą różnicą, że że jest droższe i będzie coraz trudniej (jeśli to w ogóle jeszcze możliwe) np. o nową klamkę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Accent_Szaj Napisano 26 Stycznia 2021 Udostępnij Napisano 26 Stycznia 2021 5 godzin temu, 0veross napisał: Trek Roscoe 7 To rower na Sram, czyli będziesz miał problem z ustawieniem manetki. Jak już przeskoczysz problem, to wybierz 6120 przód i 6100 tył Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Saszkiner Napisano 26 Stycznia 2021 Udostępnij Napisano 26 Stycznia 2021 użytkije naped Sram, manetka Sram jest na osobnej obejmnie, dobrze sie komponuje i jest funkcjonalne z klamkami M6100, wczesniej z klamkami m355 ewentualnie można dokupić za kilkadziesiad złotych mocowanie do manetki SRAM pod klamki M6100 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
0veross Napisano 27 Stycznia 2021 Autor Udostępnij Napisano 27 Stycznia 2021 17 godzin temu, abdesign napisał: nad tymi nie myśl... bo to już dość leciwa konstrukcja nad tymi nie myśl bo to przerost formy nad treścią - chyba że ważysz sporo albo naprawdę orasz tym rowerem konkretny teren. Bardzo dobrym wyborem do tego roweru będą po prostu BR-M6100 Ważę 60 kg 14 godzin temu, Saszkiner napisał: ewentualnie możesz na przd założyć czterotłoczek BR-M6120. budżet 900 spokojnie wystarczy. Ja własnie zamontowałem komplet BR-M6100 za 519. ale sam tył czy przód i tył? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
abdesign Napisano 27 Stycznia 2021 Udostępnij Napisano 27 Stycznia 2021 Przy 60kg... to raczej nie potrzebujesz czterotłoczkowego zacisku w takim rowerze... oczywiście jak chcesz to taki zacisk z przodu możesz zamontować i zestaw będzie mocniejszy, tylko to nie jest moim zdaniem ani konieczne ani finansowo uzasadnione. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mori4 Napisano 27 Stycznia 2021 Udostępnij Napisano 27 Stycznia 2021 Trzeba jeszcze pamiętać o tym żeby kupić tarcze jakieś porządniejsze niż te podstawowe żeby poczuć moc tych nowych hamulców. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Saszkiner Napisano 27 Stycznia 2021 Udostępnij Napisano 27 Stycznia 2021 6 godzin temu, 0veross napisał: ale sam tył czy przód i tył? zacisk 4tłoczek na przod, a standardowy tył. Ja zostałem w opcji M6100, P+T, niestety przez Covid jeszcze nie przetestowane. W przyszłości jak bedzie mi mało założe czterotłoczek przód. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi