bliitz Napisano 23 Stycznia 2021 Udostępnij Napisano 23 Stycznia 2021 Cześć Chce kupić w tym roku gravela. Rozważam między dwoma modelami z tematu. Posiadam już 2 rowery szosowe Canyona i jestem z nich zadowolony. Wiem, że gravel Canyona ma specyficzny kokpit ale jego wygląd mi nie przeszkadza. Mam poważny dylemat który z tych modeli wybrać, wydają się być charakterem bardzo podobne. Czy ktoś miał doświadczenie z którym z tych modeli i może się o nim wypowiedzieć? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mihau_ Napisano 23 Stycznia 2021 Udostępnij Napisano 23 Stycznia 2021 15 minut temu, bliitz napisał: Mam poważny dylemat który z tych modeli wybrać, wydają się być charakterem bardzo podobne Biorąc pod uwagę dwupłatowca w canyon'ie to rose proponuje o wiele bardziej agresywną pozycję Zwracasz w ogóle uwagę na daty dostępności? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bliitz Napisano 23 Stycznia 2021 Autor Udostępnij Napisano 23 Stycznia 2021 Ten dwupłatowiec wcale nie jest taki wygodny, bo jedynie uchwyt na górnym "płacie" jest w pozycji relaks, jeśli jedziesz na łapach albo w dolnym chwycie to oba są takie same. Tak widzę jakie są terminy dostaw, canyon od 31.05 wysyłka, rose zielony (ten który rozważam) 17 tyg, więc chyba ten sam kurier rozwozi Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mihau_ Napisano 23 Stycznia 2021 Udostępnij Napisano 23 Stycznia 2021 Uchwyt "na łapach" jest kilka cm wyżej niż w rose a dolny chwyt jest na poziomie uchwytu na łapach w rose xd Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bliitz Napisano 23 Stycznia 2021 Autor Udostępnij Napisano 23 Stycznia 2021 Tak jest w specyfikacji czy skąd masz takie info? Jak czytałem recenzje graveli to canyon był opisywany jako jeden z najszybszych graveli a ten górny płat tak naprawdę bezużyteczny bo w momencie jazdy na nim nie mamy kontroli nad rowerem, brak dostępu do manetek i hamulców, więc w teorii do toczenia się po wyboistym terenie żeby był komfort dla rąk ale myśląc realnie na wyboistym terenie chcemy mieć kontrole nad rowerem więc wtf Mam twardy orzech do zgryzienia ... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mihau_ Napisano 23 Stycznia 2021 Udostępnij Napisano 23 Stycznia 2021 A łapy to masz gdzie jak nie na wysokości górnego płata? Zobacz jaki masz stack w canyonie a jaki w rose Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bliitz Napisano 23 Stycznia 2021 Autor Udostępnij Napisano 23 Stycznia 2021 (edytowane) 660 (c) vs 570 (r) to przepaść, ok ale o czym to świadczy? To nie jedyny parametr określający charakter roweru. Czy to znaczy że canyon dla emerytów a rose dla ludzi o kręgosłupie z plasteliny? Edytowane 23 Stycznia 2021 przez bliitz Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mihau_ Napisano 24 Stycznia 2021 Udostępnij Napisano 24 Stycznia 2021 7 godzin temu, bliitz napisał: 660 (c) vs 570 (r) to przepaść, ok ale o czym to świadczy? O tym, że geometria ramy rose jest bardziej agresywna od większości szos w analogicznych rozmiarach? 7 godzin temu, bliitz napisał: To nie jedyny parametr określający charakter roweru. Oczywiście, że nie jedyny ale za to najbardziej istotny. Noooo chyba, że uważasz za ważniejszą np. większą o 10mm bazę kół w rose i ten centymetr długości roweru miałby rekompensować kilka centymetrów wysokości 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Chociemir Napisano 25 Stycznia 2021 Udostępnij Napisano 25 Stycznia 2021 Problem z Canyonem może być taki, ze jeśli nie przypasuje długość mostka to trzeba wymienić nie sam mostek jak w wielu innych rowerach tylko cały kokpit. Poza tym czy tą zintegrowaną kierownica można regulować na wysokość? Sam mam rower szosowy Canyona i jestem z niego zadowolony, ale kupując gravela szukałbym chyba gdzie indziej (i nie byłboby to również Rose). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bliitz Napisano 25 Stycznia 2021 Autor Udostępnij Napisano 25 Stycznia 2021 Patrząc na wymiary M powinna być dobra dla mnie. Jeśli chodzi o regulację wysokości kokpitu to są ta podkładki 15mm więc w tym zakresie można obniżyć. Jaki inny gravel masz na myśli? Canyona brałem pod uwagę ze względu na to że mam już 2 ich rowery, Rose dobrze wypada w testach. Jednak jak zauważył Mihau_ tak niski stack chyba jednak mi nie potrzebny w gravelu, ścigać się nim nie będę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bliitz Napisano 4 Lutego 2021 Autor Udostępnij Napisano 4 Lutego 2021 Wybór padł na Canyona, zamówienie złożone, planowany termin wysyłki koniec maja początek czerwca. Zobaczymy jak z tym będzie. Aeroad miał miesiąc poślizgu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi