Nexu_158 Napisano 22 Stycznia 2021 Udostępnij Napisano 22 Stycznia 2021 Witam, wczoraj gdy włożyłem klocki do zacisku, jakimś cudem nie trafiłem tym aluminiowym pręcikiem w dziure od klocków i dziś podczas jazdy, wypadku mi jeden klocek, jutro kupie nowe ale problem w tym że jeden tloczek się wysunął a drugi jest normalnie, czy mogę to jakoś naprawić? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
TheJW Napisano 22 Stycznia 2021 Udostępnij Napisano 22 Stycznia 2021 Tak, rozepchnij je. W sieci jest mnóstwo instrukcji serwisu hamulców hydraulicznych, a ta czynność jest jednym z jego elementów. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Nexu_158 Napisano 22 Stycznia 2021 Autor Udostępnij Napisano 22 Stycznia 2021 (edytowane) 36 minut temu, TheJW napisał: Tak, rozepchnij je. W sieci jest mnóstwo instrukcji serwisu hamulców hydraulicznych, a ta czynność jest jednym z jego elementów. Bo jakby jeden tłoczek jest równo i nie wystaje a drugi wystaje tylko i to tak 1cm, a zapowietrzone to raczej nie są nie? Edytowane 22 Stycznia 2021 przez sznib Nie cytujemy posta poprzedzającego w całości. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Nexu_158 Napisano 22 Stycznia 2021 Autor Udostępnij Napisano 22 Stycznia 2021 (edytowane) Rozepchnęłem już ten tloczek, który wystawał i teraz tylko założyć nowe klocki i wszytko powinno być w porządku? Edytowane 22 Stycznia 2021 przez sznib Nie cytujemy posta poprzedzającego w całości. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mod Team sznib Napisano 22 Stycznia 2021 Mod Team Udostępnij Napisano 22 Stycznia 2021 Jak już jeden wepchałeś do końca wepchnij i drugi, żeby potem równomiernie się wysunęły, kiedy klocki się ułożą względem tarczy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MikeSkywalker Napisano 22 Stycznia 2021 Udostępnij Napisano 22 Stycznia 2021 Czy wszystko pozostało szczelne i czy nie jest zapowietrzone zobaczysz jak wszystko poskładasz PS. Do wyciągania klocków/rozpychania tłoczków itd nie trzeba odkręcać zacisku. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Nexu_158 Napisano 22 Stycznia 2021 Autor Udostępnij Napisano 22 Stycznia 2021 Już rozepchałem tloczek i jest równo z drugim, jutro kupię klokci, czy są jakieś rzeczy na które zwracac szczególną uwagę i jakich błędów nie popełniać? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Accent_Szaj Napisano 22 Stycznia 2021 Udostępnij Napisano 22 Stycznia 2021 Teraz, Nexu_158 napisał: czy są jakieś rzeczy na które zwracac szczególną uwagę i jakich błędów nie popełniać? W poradniku starałem się zawrzeć najczęstsze problemy. Poczytaj będziesz wiedział Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi