Nexu_158 Napisano 22 Stycznia 2021 Napisano 22 Stycznia 2021 Witam, wczoraj gdy włożyłem klocki do zacisku, jakimś cudem nie trafiłem tym aluminiowym pręcikiem w dziure od klocków i dziś podczas jazdy, wypadku mi jeden klocek, jutro kupie nowe ale problem w tym że jeden tloczek się wysunął a drugi jest normalnie, czy mogę to jakoś naprawić? Cytuj
TheJW Napisano 22 Stycznia 2021 Napisano 22 Stycznia 2021 Tak, rozepchnij je. W sieci jest mnóstwo instrukcji serwisu hamulców hydraulicznych, a ta czynność jest jednym z jego elementów. Cytuj
Nexu_158 Napisano 22 Stycznia 2021 Autor Napisano 22 Stycznia 2021 (edytowane) 36 minut temu, TheJW napisał: Tak, rozepchnij je. W sieci jest mnóstwo instrukcji serwisu hamulców hydraulicznych, a ta czynność jest jednym z jego elementów. Bo jakby jeden tłoczek jest równo i nie wystaje a drugi wystaje tylko i to tak 1cm, a zapowietrzone to raczej nie są nie? Edytowane 22 Stycznia 2021 przez sznib Nie cytujemy posta poprzedzającego w całości. Cytuj
Nexu_158 Napisano 22 Stycznia 2021 Autor Napisano 22 Stycznia 2021 (edytowane) Rozepchnęłem już ten tloczek, który wystawał i teraz tylko założyć nowe klocki i wszytko powinno być w porządku? Edytowane 22 Stycznia 2021 przez sznib Nie cytujemy posta poprzedzającego w całości. Cytuj
Mod Team sznib Napisano 22 Stycznia 2021 Mod Team Napisano 22 Stycznia 2021 Jak już jeden wepchałeś do końca wepchnij i drugi, żeby potem równomiernie się wysunęły, kiedy klocki się ułożą względem tarczy. Cytuj
MikeSkywalker Napisano 22 Stycznia 2021 Napisano 22 Stycznia 2021 Czy wszystko pozostało szczelne i czy nie jest zapowietrzone zobaczysz jak wszystko poskładasz PS. Do wyciągania klocków/rozpychania tłoczków itd nie trzeba odkręcać zacisku. Cytuj
Nexu_158 Napisano 22 Stycznia 2021 Autor Napisano 22 Stycznia 2021 Już rozepchałem tloczek i jest równo z drugim, jutro kupię klokci, czy są jakieś rzeczy na które zwracac szczególną uwagę i jakich błędów nie popełniać? Cytuj
Accent_Szaj Napisano 22 Stycznia 2021 Napisano 22 Stycznia 2021 Teraz, Nexu_158 napisał: czy są jakieś rzeczy na które zwracac szczególną uwagę i jakich błędów nie popełniać? W poradniku starałem się zawrzeć najczęstsze problemy. Poczytaj będziesz wiedział Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi