Skocz do zawartości

[Linki] Shimano do przerzutki

Gość

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Hej,

Kupiłem dzisiaj, zupełnie nieświadomie linki Shimano, ale te zwykłe a nie nierdzewne. Pytałem kilka razy czy jest to wersja nierdzewna, odpowiedź brzmiała "tak". Dopiero w domu moją wątpliwość wzbudził brak logo SUS na opakowaniu, a kod produktu tylko to potwierdził.

No ale do rzeczy. Te linki się do czegoś nadają? Nie będzie tak, że po pierwszej wilgoci będą rude?

Nie wiem czy zakładać je do roweru, czy zostawić na czarną godzinę. Serwis robię co rok.

Napisano

Jak posolisz to zardzewieją.

U siostry w bułkowozie są najzwyklejsze linki i mimo, że zdarza mu się zmoknąć to nie rdzewieją, ale rower zimą to sobie wisi na ścianie. Za to jak miałem zwykłą linkę przerzutkową bez pancerza pod ramą to zardzewiała niemal natychmiast jak zaczęły się przymrozki i zaczęła się blokować w pancerzu.

• Mod Team
Napisano

Problem z linkami, które nie są z nierdzewki jest taki, że stawiają zauważalnie większy opór niż nierdzewne. Na krótką metę nie ma to znaczenia, ale przy dłuższym użytkowaniu jest różnica.

Napisano

Linka leci w pełnym pancerzu. Zwróciłbym je, bo 15 zł/ szt to taka cena, że sądziłem że dostanę to o co prosiłem. Niestety pozbyłem się paragonu, a był to zupełnie losowy sklep po drodze...

Jeżdżę od marca do października, okazjonalnie na mokro jak mnie złapie po drodze. No i już sam nie wiem czy je zakładać.

IMG_20210122_070645048.jpg

Napisano

15 zł?! :o

Jak Ci się spieszy do jazdy, to ją załóż i wymień za dwa miesiące. Jak nie, zostaw w folii i trzymaj z narzędziami podręcznymi na czarną godzinę, a kup sobie linkę Optislick: Y60198100

...albo pokrytą polimerem za 70 zł - Y63Z98950...

Napisano

No właśnie sądziłem że przy tej cenie, to będzie już nierdzewna, myliłem się... 

Napisano

Tak to jest, jak zamiast zamówić z internetu, ufa się sprzedawcy i daje przy okazji zarobić.

No cóż, Warszawa. Podjade do siebie i kupie nierdzewnego Clarksa za 5 zł...

Napisano

Mały Update.

Trochę się zdenerwowałem po zakupie, ale skontaktowałem się ze sklepem i sami zaproponowali zwrot, mimo że paragonu nie miałem a jedna linka była odpakowana. 

Tak właśnie powinno być, zaplusowali u mnie i pewnie do nich wrócę.

Napisano

To był jakiś młody chłopak. Rozmawiałem z drugim i powiedział, że od razu widział że nie ma oznaczenia że nierdzewna. Pomyłka, zdarza się.

W innym sklepie nierdzewna, zakładam że z opakowania zbiorczego, kosztowała 22 zł :D

Jadę do siebie, kupię Clarksa po 5 zł.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...