Booby Napisano 21 Stycznia 2021 Udostępnij Napisano 21 Stycznia 2021 Bry. Poległem wczoraj z FOXem dhx 5.0 nie potrafiąc wykręcić szafta z głowicy. Potrzebuje szczęki do imadła z kalibrowanymi otworami do przytrzymywania wszelakich okrągłych elementów. Szukam usilnie i jak na razie mizernie. Czy ktoś z Was ma namiar na coś takiego. Mogę dać to zrobić ale jeżeli jest gotowy przyrząd do kupienia to szkoda roboty. FOX sobie życzy 70$ więc lekka przesada. Pozdrawiam. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Strek Napisano 21 Stycznia 2021 Udostępnij Napisano 21 Stycznia 2021 Nie wiem jaka średnica wchodzi w grę ale widziałem wkładkę do imadła kompatybilną z osiami 9,10,12 mm i 9/16 cala. Przyrząd do osi SUPER-B TB-8645? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MikeSkywalker Napisano 21 Stycznia 2021 Udostępnij Napisano 21 Stycznia 2021 @ACTIVIA wiem że się przymierzał do robienia takich z aluminium, ale cena materiału była zaporowa, może i w przypadku tych adapterów FOX też tak jest. Jak ma być tanio to pewnie drewno się sprawdzi Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ACTIVIA Napisano 21 Stycznia 2021 Udostępnij Napisano 21 Stycznia 2021 @Booby podeślij jakieś fotki o które miejsce konkretnie. Jakie wymiary?? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Booby Napisano 21 Stycznia 2021 Autor Udostępnij Napisano 21 Stycznia 2021 To miejsce w którym trzeba użyć kleju do gwintów. Musze to wykręcić bo mimo wymiany tej małej uszczelki nadal wywala tam olej. Nie mam teraz tego przy sobie więc nie zwymiaruje średnicy. Na jutro będę miał to znowu w łapkach to dopisze. Takie coś było by idealne ale 1000PLN dla zastosowań hobbystycznych to nadal za dużo https://www.teknikmotorsport.com/shaft-clamps-complete-set Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.