Tyfon79 Napisano 24 Stycznia 2021 Napisano 24 Stycznia 2021 @KrisK wiem jak jest i dlatego mamy jako rowerowa społeczność bana na parkową jazdę. Elektryki już definitywnie też rozwiązały temat na naszą niekorzyść. Nie jest tak tylko u nas choć to u nas mam wrażenie, że jak służby widzą zbliżający się rower do szlaku to mają pianę wiadomo gdzie. Ludzie też są wredni i paskudni w tej kwestii. Ale nie narzekajmy bo formalnie u Słowaków i Czechów nie ma nas prawa być na żadnym szlaku chyba, że jest oznaczony literką "C". Trasa co podałeś jest legalna tylko do Murowańca z Brzezin.
Gość Napisano 24 Stycznia 2021 Napisano 24 Stycznia 2021 Teraz, Tyfon79 napisał: Trasa co podałeś jest legalna tylko do Murowańca z Brzezin. Skromnie proponuję, nie rozwijać tego tematu.. serdecznie pozdrawiam
Tyfon79 Napisano 24 Stycznia 2021 Napisano 24 Stycznia 2021 Wcześniej dostałem punktowane ostrzeżenie w związku z pytaniem czy coś w temacie poza szlakowej jazdy się zmieniło Teraz kolega pyta o konkretną trasę i pada sugestia o nie rozwijanie tematu. Mam wrażenie, że ten wątek jest "nadzorowany" przez parkowych
abdesign Napisano 24 Stycznia 2021 Napisano 24 Stycznia 2021 Mam wrażenie... że od dawna zlewacie to czego ten temat pierwotnie dotyczył. Załóż taki o parku nie będziesz zbierał punktów. Dyskusja pierwotna była ciekawa zmiana tematu ją zabiła... to co byś chciał? Medal?
Tyfon79 Napisano 24 Stycznia 2021 Napisano 24 Stycznia 2021 @abdesign fajnie, że użyłeś liczby mnogiej. I ja się nie żalę tylko mnie zaistniała sytuacja śmieszy.
wkg Napisano 24 Stycznia 2021 Napisano 24 Stycznia 2021 1 godzinę temu, Tyfon79 napisał: Mam wrażenie, że ten wątek jest "nadzorowany" przez parkowych Zostaw te spiskowe teorie. Offtop to offtop.
zekker Napisano 24 Stycznia 2021 Napisano 24 Stycznia 2021 5 godzin temu, Mareckik napisał: To jest szerokość normalnej dwukierunkowej drogi. Nie jest. Minimalna szerokość dwukierunkowej to 2m. 1,5m to odstępstwo, prawdopodobnie do przepchnięcia w szczególnych miejscach ale na pewno nie norma. Nawet abstrahując od warunków technicznych (rower ma szerokość do 90cm), to obecnie górale mają kierownice często 70cm. Dwa takie rowery i już nie ma marginesu na błąd. Przy szosowych 40-50cm może by było ok (o ile ludzie by nie szaleli z prędkością) ale nie ma się co łudzić, że tylko takimi by ludzie wjeżdżali. No ale mocno odbiegamy od tematu.
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.