Skocz do zawartości

[Zakup szosy] Nowy lub używka 2000-3000 zł

tomasso83

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano
  W dniu 20.01.2021 o 13:08, wkg napisał:

Trochę mnie ta celebra zraża - porównywanie siusiaków, osprzętu, skarpetek ...

Rozwiń  

No od skarpetek nie uciekniesz... ;) nie masz takich w arbuzy albo w pingwiny to spotkasz się z ostracyzmem.

Nie ma żadnej celebry, chyba że w Internecie. Na pewno nie ma jej wśród tych co regularnie jeżdżą. Wiadomo że jak spotkam kolegę to w ramach szydery mogę usłyszeć "gdzie geju na tym złomie" i ktoś nowy z boku byłby w szoku chwilę... Ale jak usłyszy odpowiedź to szybko zrozumie że ciskanie po kumplach nie ma nic wspólnego ze "snobowaniem".

W dniu 23.01.2021 o 09:24, bombka napisał:

Szczęki Tiagry zapewniają mi zablokowanie kół, bez najmniejszego problemu.

Rozwiń  

Pewnie że tak, clarisem zablokujesz koło i najtańszym tektro... tyle że takie 105-ki czy ultegry po prostu są sztywniejsze, lepiej się je czuje i mniejszą siłę włożysz w "kontrolowane szuranie klockami". A blokowanie koła to raczej w szosie to "taki se" atut.

Napisano
  W dniu 23.01.2021 o 10:44, abdesign napisał:

A blokowanie koła to raczej w szosie to "taki se" atut.

Rozwiń  

No nie koniecznie, pomijając fakt popularnej opinii że hamulce szczękowe w szosie to kupa i da się co najwyżej zwolnić, to nie jednokrotnie ostre hamowanie uratowało mi dupsko.

Napisano

Precyzyjniej się wyrażę - zablokuje koło w szosie dosłownie każdym istniejącym hamulcem. Więc to żaden atut. Tiagra nie jest oczywiście kiepskim hamulcem, ale praca hamulca w szosie to 95% zwalnianie, czasem aż do zatrzymania oczywiście. I tu sztywność ramion, modulacja wszystkie niuanse czuć. Założysz na klamkę "imadło" koło stoi... co by to nie był za hamulec.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...
Forumrowerowe.org korzysta z plików cookies
Prosimy o zapoznanie się z naszą polityka prywatności, w której informujemy o naszych zaufanych partnerach oraz o tym, czym są pliki cookies, pamięć podręczna przeglądarki, w jakich celach i jak je wykorzystujemy, a także jak nimi zarządzać i czyścić. Klikając 'Zaakceptuj' - wyrażasz zgodzę na korzystanie z pamięci podręcznej przeglądarki - plików cookies i podobnych technologii m.in. w celach marketingowych, umożliwiając jednocześnie wyświetlanie na Twoim urządzeniu reklam dostosowanych do Twoich potrzeb oraz zainteresowań. Zapoznaj się z pełną treścią zgody klikając w link Ustawienia.