uzurpator Napisano 22 Stycznia 2021 Udostępnij Napisano 22 Stycznia 2021 13 godzin temu, durnykot napisał: Ustawić mniej więcej przez ,z całym szacunkiem dla Autora, osobę ,która ma pierwszy raz w życiu fula z amorkiem z tyloma parametrami .... czyli jak ma ustawić? 1. Rozkręcasz wszystkie ustawienia na w pełni otwarte 2. Ustawiasz sag ~30% w pozycji atakującej 3. Kilka rundek po parkingu dla wyczucia 4. Ustawiasz wstępnie tłumienie powrotu -- koniec -- Od tego momentu wszystkie inne nastawy się robi w miarę potrzeby: - Widelec przelatuje przez skok? Dokładamy tokenów. - Widelec się zapada przy jeździe w dół - dodajemy wolnej kompresji - Widelec łatwo dobija przy hopach i dropach - dodajemy szybkiej kompresji - Widelec nie wykorzystuje skoku - odejmujemy tokeny - Widelec jest za twardy - odejmujemy wolnej kompresji - Widelec wali po rękach - dodajemy powrotu - Widelec siedzi głęboko w skoku i jest tępy - odejmujemy powrotu itd. Ale inicjalna nastawa jest zawsze wszystko na "fuill open" i potem sag i rebound. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
KrzysiekCH Napisano 22 Stycznia 2021 Udostępnij Napisano 22 Stycznia 2021 17 minut temu, Kemusi napisał: że takie drogie a praktyczna rzecz U mnie mam grip2 więc mam i HSC i LSC i HSR i LSR... jakimś cudem udało mi się to ustawić tak, że mi pasuje i super działa, ale na wiosnę właśnie planuję pożyczyć ShockWiza i skonfrontować ustawienia. Zobaczymy co z tego wyjdzie :-) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Napisano 22 Stycznia 2021 Udostępnij Napisano 22 Stycznia 2021 Nie jeżdzę na Fox-ie, może w tym roku „zaryzykuję” ,ale nic pewnego Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Galvatron Napisano 22 Stycznia 2021 Udostępnij Napisano 22 Stycznia 2021 Smarowanie w amortyzatorach Foxa działa poprawnie do 5°C, więc zimą sprzęt ogólnie może chodzić gorzej. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi