thor88 Napisano 19 Stycznia 2021 Udostępnij Napisano 19 Stycznia 2021 Szanowne koleżanki i koledzy forumowicze. W ostatnim czasie kupiłem u Państwa rower Hexagon 29 cali 6 2019 rozm. L. W chwili obecnej chciałbym wymienić suport oraz korby gdyż fabryczne niestety nie spełniają moich oczekiwań (mam ok 100kg i przy mocniejszym pedałowaniu cykają, strzelają, ogólnie kultura pracy słaba). Obecnie posiadam fabryczne suport FP-B902 oraz korby Suntour XCC 42/43/24 czyli bliźniak korb Shimano Tourney FC-TY301 (42/34/24x170mm) Chciałbym je wymienić na: korby Shimano Alivio FC-T4060 44/32/22x175mm oraz suport Shimano SM-BB52 Czy taki zestaw będzie pasował do mojego roweru? Samą stronę techniczną odkręcenia, przykręcenia itp. wykonam bez problemu. Niestety, ale przez mnogość informacji wykluczających się wzajemnie w sieci zwariowałem a nie chcę zamawiać rzeczy bez pewności ich kompatybilności. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
1415chris Napisano 19 Stycznia 2021 Udostępnij Napisano 19 Stycznia 2021 Zapoznaj sie z regulaminem forum, zakladanie tematu. Poprawiony, nastepna raza bedzie usuniety. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
thor88 Napisano 19 Stycznia 2021 Autor Udostępnij Napisano 19 Stycznia 2021 Dzięki za poprawę, to się więcej nie powtórzy:) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mod Team bogus Napisano 19 Stycznia 2021 Mod Team Udostępnij Napisano 19 Stycznia 2021 Podany zestaw będzie ok. Jedynie zwróć uwagę na przednią przerzutkę. Na pewno będziesz musiał ją nieco podnieść (zmiana największej tarczy z 42 na 44). Dla FD-TY700 maksymalny rozmiar tarczy to 42T oraz 18T różnicy pomiędzy największą a najmniejszą zębatką korby. Praca przerzutki może być nieco upośledzona, ale z praktyki wiem, że wszystko powinno działać poprawnie. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
thor88 Napisano 19 Stycznia 2021 Autor Udostępnij Napisano 19 Stycznia 2021 Ok, dziękuję za odpowiedź. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.