Skocz do zawartości

[szosa] Merida Scultura 300 czy Kross Vento 5.0

xanax

Rekomendowane odpowiedzi

• Mod Team
Napisano

Wykręć śrubę całkowicie i zdemontuj elementy mocujące siodło. Zapewne wypustki które pozycjonują siodełko są na tyle duże, że nie puszczają. Ewentualnie mogło się zakleszczyć na tych wypustkach.

Rozwiązanie - rozbierz całość jarzma i złóż ponownie.

Napisano

Nałóż też minimalną ilość smaru. Miałem tą sztycę, super precyzyjna nie była, ale regulowałem bez problemu.

Napisano

Albo ja coś źle robie albo dolna część jarzma jest nieruchoma. Musiałbym walić młotkiem po tym chyba. Nie bede sie z tym siłował bo już mi ten badziew spadł na rame i zrobił odprysk w lakierze...

Napisano

To się nie mogło zapiec. Wykręciłeś całą śrubę?

Napisano

Ale to się nie może zapiec ani zacisnąć, bo to lata luzem. Miałem dwie takie sztyce.

Wyjmij sztyce i rozkręć całość. Przy składaniu zrób filtr ze smaru.

Napisano

To swoją drogą. PRO LT i PLT mają bardzo fajnie rozwiązane jarzmo, zero problemów. Niestety odbija się to na wadze, ale da się wyregulować idealnie, szczególnie w PLT.

• 1 miesiąc temu...
Napisano

Szukam grubej, najlepiej żelowej owijki. Założyłem Accenta Protape jako drugą warstwę na to 'coś' fabryczne w Vento, ale jednak warstwa wydaje się za gruba. Dlatego szukam czegoś naprawde konkretnego co da fajny komfort przy zastosowaniu jednej warstwy. Wykluczam od razu Supacaz i Lizard Skins ze względu na cenę ;) 

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...