pawels237 Napisano 15 Stycznia 2021 Udostępnij Napisano 15 Stycznia 2021 Witam. Posiadam rower trek 4700 alpha. Od dłuższego czasu posiadam błotniki simpla sdr. Często jeżdzę teraz w śniegu, błoto deszcze. Głównie po lesie. I mam problem z tylnim błotnikiem strasznie pochlapane mam nogawki i buty, plecy, przednia przerzutka. Wiem że to mtb. Ten błotnik co mam chroni tylko plecy, widziłem takie coś a "ali" już mam ten błotnik. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
revolta Napisano 15 Stycznia 2021 Udostępnij Napisano 15 Stycznia 2021 Żeby cię chroniło w pełni musiałbyś kupić pełne błotniki mtb inaczej zawsze będziesz brudny mniej lub bardziej. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
abra Napisano 15 Stycznia 2021 Udostępnij Napisano 15 Stycznia 2021 Godzinę temu, pawels237 napisał: Ten błotnik co mam chroni tylko plecy, widziłem takie coś a "ali" już mam ten błotnik. Ja nie rozumiem tego zdania. Ja zamówiłem takie RBRL 990 front fenderhttps://pl.aliexpress.com/item/32976154903.html?spm=a2g0s.9042311.0.0.3a725c0fri2wQ7 Chcę to montować w fullu na przód i na tył. Ma ktoś takie? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
chudzinki Napisano 15 Stycznia 2021 Udostępnij Napisano 15 Stycznia 2021 Nie, ale przedni zdecydowanie za krótki z przodu (brak osłony amorka jak już jest błotnik + całe błotko z przodu "rykoszetem" wróci na Ciebie), a tylny to taki pupochron, nic więcej . Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
abra Napisano 15 Stycznia 2021 Udostępnij Napisano 15 Stycznia 2021 Krótką osłonkę samego amorka mam i ona jest już na stałe. Natomiast kombinuję coś dołożyć do kompletu żeby po ryju nie chlapało. Używam błotnika mocowanego w dziurę od spodu sterów. Jest on na tyle wysoko, że i tak bryzga i czasami zaklekocze się o ramę. Błotnik powinien być bliżej opony. No i chcę żeby był w miarę łatwy montaż/demontaż , żeby go zabierać tylko gdy wiem że na pewno będzie bagno. Co prawda zamówiłem w ciemno ale może ktoś już używa i ma opinię. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.