akkwlsk Napisano 2 Stycznia Udostępnij Napisano 2 Stycznia Inbred znowu jezdny 🤘 Została wykończeniówka papierkiem ściernym, ale raczej bez zbędnego brandzlowania. 5 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Sobek82 Napisano 7 Kwietnia Autor Udostępnij Napisano 7 Kwietnia Mimo długiego czasu rzeźbienia, powstał dzięki lutom @akkwlsk 25latek Author equipe Spirit Napęd to Sram na Sorze 9 rzędów Heble to BB5 Koła 27,5'' Z resztą widać wszystko na zdjęciach🫠 Pozdrow'er😘 PS. Waga 12800g bez maślanki🫠 6 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
itr Napisano 7 Kwietnia Udostępnij Napisano 7 Kwietnia Nareszcie ograniczona fermentacja Autor tego postu zostau z postponowany i wtrącono mu H po te. Golden morgen! 😜 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Sobek82 Napisano 8 Kwietnia Autor Udostępnij Napisano 8 Kwietnia 🫠 Pozdrow'er 😘 3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mod Team KrissDeValnor Napisano 8 Kwietnia Mod Team Udostępnij Napisano 8 Kwietnia Albo dzieci pomagały, albo ręka mistrza lekko niepewna, albo jedno i drugie, bo pierwsze wynika z drugiego. Opcja druga : tak ma być - jak u prymitywistów Swoją drogą, to idealnie by było wpleść te obrusowo - pościelowe motywy roślinne. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
akkwlsk Napisano 8 Kwietnia Udostępnij Napisano 8 Kwietnia W dniu 7.04.2024 o 20:04, Sobek82 napisał: 25latek Author equipe Spirit oulala, pozycja to taka specjalna żeby łatwiej po maślankę sięgać ma-się-rozumieć? Bardzo opływowa taka, kręgi-krusząca Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Sobek82 Napisano 8 Kwietnia Autor Udostępnij Napisano 8 Kwietnia @akkwlsk Rama jest za mała na mnie, ona tak od 175 cm do 183 cm, myślę. Ja mam długie ręce, myślę że jakbym wsadził sztycę cztery setkę to mógłbym spokojnie po bułki jeździć 🫠 Jak tam On One? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
akkwlsk Napisano 8 Kwietnia Udostępnij Napisano 8 Kwietnia dojrzewa Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
akkwlsk Napisano 22 Czerwca Udostępnij Napisano 22 Czerwca Coś tam dziubię Puffin dostał nowych pryszczy i do tych pryszczy konsek drutu pogiętego bagażnik od @Kreick też wypryszczyło, tylko mocniej A rower tak zaniedbuję, że aż mi chwasty na nim wyrosły 4 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Sobek82 Napisano 25 Czerwca Autor Udostępnij Napisano 25 Czerwca Pomysł jest dosyć niepoważny, ale kto boga temu zabroni. Przód 27,5 x 2.0, pod tarcze, tył zostaje na 26 x2.2 pod v'ki Napęd jeszcze nie wiem, może 1 x 11 deore z Cues;em 40t?🫠 Btw tak wygląda obecnie😉 Pozdrow'er😘 3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Brombosz Napisano 26 Czerwca Udostępnij Napisano 26 Czerwca Miałem ostatnio podobną korbę na warsztacie. Pozdro w szukaniu zębatek w normalnej cenie. Da się, ale ciężko. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Sobek82 Napisano 26 Czerwca Autor Udostępnij Napisano 26 Czerwca To jest jak dobrze pamiętam 5x94mm, jest na aliexpress z wysyłką do miesiąca, NW za 200 zł, dam którąś z współczesnych 🫠 Wyjdzie taniej. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Brombosz Napisano 26 Czerwca Udostępnij Napisano 26 Czerwca Kolega lat 30, wzrostu niskiego, zlecił mi ostatnio ogarnięcie komunijnego Krossa bo by coś jeździć zaczął. Sceptycznie, bo sceptycznie, ale zgodziłem się. Z oryginału została tylko rama. Koszt całości po cenach koleżeńskich - 1200zł. Klient zadowolony. Rower używany. 6 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
owiec88 Napisano 19 Sierpnia Udostępnij Napisano 19 Sierpnia Czy pomoże ktoś mi zidentyfikować mojego staruszka? Napis coś w stylu chalaner xero cro mo. Próbuję również ustalić jakie ma podzespoły żeby pogrzebać co można z nim zrobić. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Sobek82 Napisano 20 Sierpnia Autor Udostępnij Napisano 20 Sierpnia Napisane ma Challenger, po naszemu, czelendżer, pretendent do bycia gravelem wiejskich pastwisk, rama na mufach, osprzęt jest opisany na poszczególnych podzespołach. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
owiec88 Napisano 23 Sierpnia Udostępnij Napisano 23 Sierpnia Jaki to może być rocznik ? Da się coś o tym rowerku znaleźć w sieci ? Co znaczy rama na mufach Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
marvelo Napisano 23 Sierpnia Udostępnij Napisano 23 Sierpnia (edytowane) W dniu 19.08.2024 o 21:13, owiec88 napisał: Próbuję również ustalić jakie ma podzespoły żeby pogrzebać co można z nim zrobić. No jak to co? Doprowadzić do sprawności i po prostu jeździć. Chyba że chcesz sprzedać, ale wtedy ten rower musi zmienić tożsamość z crossa retro na grawela z prostą kierownicą. Zakładając barana z klamkomanetkami i jakieś grawelowe opony (koniecznie muszą być tak opisane i muszą kosztować przynajmniej 200 zł za sztukę) stanie się już grawelem pełną gębą. Albo jeszcze dołóż kilka torebek (rama, kierownica, duża podsiodłowa) i masz grawela wyprawowego. To nie są tanie rzeczy i klienci będą się bić o niego;-). Zdjęcia rowerów, aby coś więcej powiedzieć o osprzęcie, robi się od strony napędu. A same korby, przerzutki i manetki najlepiej jeszcze z bliska, w dobrym świetle. Tu znalazłem rower z napisem Challenger, wyglądającym jak ten na Twoim rowerze (styl liter się zgadza). Challenger Retro Vintage (Limited Edition) 2*11 speeds - 888bike | MTB | Road | TRI | Citybike | บริการซ่อมและอัปเกรดจักรยาน : Inspired by LnwShop.com Edytowane 23 Sierpnia przez marvelo Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Sobek82 Napisano 23 Sierpnia Autor Udostępnij Napisano 23 Sierpnia Ten ze strony jest na rejnoldssie, 105'ce, itp. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
owiec88 Napisano 24 Sierpnia Udostępnij Napisano 24 Sierpnia Nie myślałem o sprzedaży. Bardziej aby się dowiedzieć co to za cholerstwo + mniej więcej jakie podzespoły do niego mogę kupić / wymienić aktualnie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Brombosz Napisano 24 Sierpnia Udostępnij Napisano 24 Sierpnia Podzespoły trafisz używane na OLX w dobrych cenach. Aby tylko po zdjęciu rozpoznać orientacyjny przebieg danej części. Ale po kolei, ja bym się brał za to tak: 1. Rozbiórka i inspekcja całości. 2. Po inspekcji ramy, suportu, sterów, haka i pivotów, kupić dobre koła w dobrym stanie. (koszt +/- 200-300zł) 3. Poskładać kompatybilny ze sobą napęd (części OLX, rodzaj według uznania i potrzeb) 4. Dokupić resztę (w tym zdecydować się na baranka i klamkomanetki albo nie decydować się na to wcale). 5. Cieszyć się ze zdobytej wiedzy i odnowionego roweru. Już wie co robić? 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
owiec88 Napisano 8 Września Udostępnij Napisano 8 Września Jakich kol używanych na allegro szukać do tego roweru ? Od szosy współczesnej będą pasować? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi