akkwlsk Napisano 2 Stycznia 2024 Napisano 2 Stycznia 2024 Inbred znowu jezdny 🤘 Została wykończeniówka papierkiem ściernym, ale raczej bez zbędnego brandzlowania. 5 Cytuj
Sobek82 Napisano 7 Kwietnia 2024 Autor Napisano 7 Kwietnia 2024 Mimo długiego czasu rzeźbienia, powstał dzięki lutom @akkwlsk 25latek Author equipe Spirit Napęd to Sram na Sorze 9 rzędów Heble to BB5 Koła 27,5'' Z resztą widać wszystko na zdjęciach🫠 Pozdrow'er😘 PS. Waga 12800g bez maślanki🫠 6 Cytuj
itr Napisano 7 Kwietnia 2024 Napisano 7 Kwietnia 2024 Nareszcie ograniczona fermentacja Autor tego postu zostau z postponowany i wtrącono mu H po te. Golden morgen! 😜 1 Cytuj
Mod Team KrissDeValnor Napisano 8 Kwietnia 2024 Mod Team Napisano 8 Kwietnia 2024 Albo dzieci pomagały, albo ręka mistrza lekko niepewna, albo jedno i drugie, bo pierwsze wynika z drugiego. Opcja druga : tak ma być - jak u prymitywistów Swoją drogą, to idealnie by było wpleść te obrusowo - pościelowe motywy roślinne. 1 Cytuj
akkwlsk Napisano 8 Kwietnia 2024 Napisano 8 Kwietnia 2024 W dniu 7.04.2024 o 20:04, Sobek82 napisał: 25latek Author equipe Spirit oulala, pozycja to taka specjalna żeby łatwiej po maślankę sięgać ma-się-rozumieć? Bardzo opływowa taka, kręgi-krusząca Cytuj
Sobek82 Napisano 8 Kwietnia 2024 Autor Napisano 8 Kwietnia 2024 @akkwlsk Rama jest za mała na mnie, ona tak od 175 cm do 183 cm, myślę. Ja mam długie ręce, myślę że jakbym wsadził sztycę cztery setkę to mógłbym spokojnie po bułki jeździć 🫠 Jak tam On One? Cytuj
akkwlsk Napisano 22 Czerwca 2024 Napisano 22 Czerwca 2024 Coś tam dziubię Puffin dostał nowych pryszczy i do tych pryszczy konsek drutu pogiętego bagażnik od @Kreick też wypryszczyło, tylko mocniej A rower tak zaniedbuję, że aż mi chwasty na nim wyrosły 4 Cytuj
Sobek82 Napisano 25 Czerwca 2024 Autor Napisano 25 Czerwca 2024 Pomysł jest dosyć niepoważny, ale kto boga temu zabroni. Przód 27,5 x 2.0, pod tarcze, tył zostaje na 26 x2.2 pod v'ki Napęd jeszcze nie wiem, może 1 x 11 deore z Cues;em 40t?🫠 Btw tak wygląda obecnie😉 Pozdrow'er😘 3 Cytuj
Brombosz Napisano 26 Czerwca 2024 Napisano 26 Czerwca 2024 Miałem ostatnio podobną korbę na warsztacie. Pozdro w szukaniu zębatek w normalnej cenie. Da się, ale ciężko. Cytuj
Sobek82 Napisano 26 Czerwca 2024 Autor Napisano 26 Czerwca 2024 To jest jak dobrze pamiętam 5x94mm, jest na aliexpress z wysyłką do miesiąca, NW za 200 zł, dam którąś z współczesnych 🫠 Wyjdzie taniej. Cytuj
Brombosz Napisano 26 Czerwca 2024 Napisano 26 Czerwca 2024 Kolega lat 30, wzrostu niskiego, zlecił mi ostatnio ogarnięcie komunijnego Krossa bo by coś jeździć zaczął. Sceptycznie, bo sceptycznie, ale zgodziłem się. Z oryginału została tylko rama. Koszt całości po cenach koleżeńskich - 1200zł. Klient zadowolony. Rower używany. 6 Cytuj
owiec88 Napisano 19 Sierpnia 2024 Napisano 19 Sierpnia 2024 Czy pomoże ktoś mi zidentyfikować mojego staruszka? Napis coś w stylu chalaner xero cro mo. Próbuję również ustalić jakie ma podzespoły żeby pogrzebać co można z nim zrobić. Cytuj
Sobek82 Napisano 20 Sierpnia 2024 Autor Napisano 20 Sierpnia 2024 Napisane ma Challenger, po naszemu, czelendżer, pretendent do bycia gravelem wiejskich pastwisk, rama na mufach, osprzęt jest opisany na poszczególnych podzespołach. Cytuj
owiec88 Napisano 23 Sierpnia 2024 Napisano 23 Sierpnia 2024 Jaki to może być rocznik ? Da się coś o tym rowerku znaleźć w sieci ? Co znaczy rama na mufach Cytuj
marvelo Napisano 23 Sierpnia 2024 Napisano 23 Sierpnia 2024 (edytowane) W dniu 19.08.2024 o 21:13, owiec88 napisał: Próbuję również ustalić jakie ma podzespoły żeby pogrzebać co można z nim zrobić. No jak to co? Doprowadzić do sprawności i po prostu jeździć. Chyba że chcesz sprzedać, ale wtedy ten rower musi zmienić tożsamość z crossa retro na grawela z prostą kierownicą. Zakładając barana z klamkomanetkami i jakieś grawelowe opony (koniecznie muszą być tak opisane i muszą kosztować przynajmniej 200 zł za sztukę) stanie się już grawelem pełną gębą. Albo jeszcze dołóż kilka torebek (rama, kierownica, duża podsiodłowa) i masz grawela wyprawowego. To nie są tanie rzeczy i klienci będą się bić o niego;-). Zdjęcia rowerów, aby coś więcej powiedzieć o osprzęcie, robi się od strony napędu. A same korby, przerzutki i manetki najlepiej jeszcze z bliska, w dobrym świetle. Tu znalazłem rower z napisem Challenger, wyglądającym jak ten na Twoim rowerze (styl liter się zgadza). Challenger Retro Vintage (Limited Edition) 2*11 speeds - 888bike | MTB | Road | TRI | Citybike | บริการซ่อมและอัปเกรดจักรยาน : Inspired by LnwShop.com Edytowane 23 Sierpnia 2024 przez marvelo Cytuj
Sobek82 Napisano 23 Sierpnia 2024 Autor Napisano 23 Sierpnia 2024 Ten ze strony jest na rejnoldssie, 105'ce, itp. Cytuj
owiec88 Napisano 24 Sierpnia 2024 Napisano 24 Sierpnia 2024 Nie myślałem o sprzedaży. Bardziej aby się dowiedzieć co to za cholerstwo + mniej więcej jakie podzespoły do niego mogę kupić / wymienić aktualnie. Cytuj
Brombosz Napisano 24 Sierpnia 2024 Napisano 24 Sierpnia 2024 Podzespoły trafisz używane na OLX w dobrych cenach. Aby tylko po zdjęciu rozpoznać orientacyjny przebieg danej części. Ale po kolei, ja bym się brał za to tak: 1. Rozbiórka i inspekcja całości. 2. Po inspekcji ramy, suportu, sterów, haka i pivotów, kupić dobre koła w dobrym stanie. (koszt +/- 200-300zł) 3. Poskładać kompatybilny ze sobą napęd (części OLX, rodzaj według uznania i potrzeb) 4. Dokupić resztę (w tym zdecydować się na baranka i klamkomanetki albo nie decydować się na to wcale). 5. Cieszyć się ze zdobytej wiedzy i odnowionego roweru. Już wie co robić? 1 Cytuj
owiec88 Napisano 8 Września 2024 Napisano 8 Września 2024 Jakich kol używanych na allegro szukać do tego roweru ? Od szosy współczesnej będą pasować? Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi