Skocz do zawartości

Czy ma sens odnawianie tego starego e-skutera?

rosemaruq53

Rekomendowane odpowiedzi

mam starego schwinn s500. posiada silnik 500 w i wykorzystuje 2 akumulatory 12v 10ah sla dla 24 woltów. problem polega na tym, że baterie nie wytrzymują długo zarówno podczas jazdy, jak i żywotności. baterie wytrzymały tylko 1 rok. mogę dostać nowe baterie za forty five dolarów.

z drugiej strony niedawno dostałem hover-1 dynamo za a hundred and fifty $, zupełnie nowe, które wykorzystuje lit. 20 ogniw na nine mil na 250-watowym silniku.

dlatego wydaje mi się, że na dłuższą metę nie ma sensu wydawać co roku forty five usd na baterie sla. ale potem zobaczyłem companyę dakota lithium sprzedającą zamienniki litu do sla. są tego samego rozmiaru. mają 7 ah, co moim zdaniem byłoby dłuższe niż 10 ah sla i kosztowałoby 99 usd (2 akumulatory 12 v) + 29 usd za ładowarkę.

czy modernizacja sla za pomocą tych litów znacznie przewyższyłaby tani skuter hover-1 za one hundred fifty usd? specyfikacja hover-1 nie mówi wiele o baterii, poza tym, że jest 20-ogniwowa.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...