Gosciu2115 Napisano 10 Stycznia 2021 Udostępnij Napisano 10 Stycznia 2021 Witam Niedługo będę składał swojego pierwszego dirta i szukam amortyzatora do max 700 zł Wiem, że z nowych praktycznie nic ciekawego nie ma w tym przedziale cenowym więc interesują mnie też używane Skok oczywiście min. 100 mm ewentualnie może być większy to zmniejsze Oś 15mm lub 20 mm Z góry dziękuję za odpowiedzi Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mateusz15 Napisano 10 Stycznia 2021 Udostępnij Napisano 10 Stycznia 2021 W takiej cenie szukaj amortyzatorów Suntour Aion, po obniżeniu go do 100mm bez problemu nada się do dirtu. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ACTIVIA Napisano 10 Stycznia 2021 Udostępnij Napisano 10 Stycznia 2021 Do dirtu się nada lecz nie polecam wersji LOR czyli blokadą przy koronie. Mają bardzo słabe uszczelki w kartridżu i lubią stukać Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mateusz15 Napisano 11 Stycznia 2021 Udostępnij Napisano 11 Stycznia 2021 Ale oprócz wersji LOR w cenie około 700zł można znaleźć aiona w wersji RC Za trochę ponad 700zł jest też Manitou Circus Expert. Ich minusem jest to, że często w nich potrafią strzelać sterówki, oraz czasem pękają w okolicy śrub skręcających oś Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ACTIVIA Napisano 11 Stycznia 2021 Udostępnij Napisano 11 Stycznia 2021 RC to już sporo ponad 1000zł. Chyba że ktos ma używkę. Przez to LOR sprzedają się tanio bo akurat one są wadliwe Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mateusz15 Napisano 11 Stycznia 2021 Udostępnij Napisano 11 Stycznia 2021 Używanego Aiona RC można znaleźć już w okolicach 700zł. Widziałem na OLX kilka. Ostatnio te wadliwe wersje LOR podrożały, około rok temu nowego można było znaleźć za +- 550zł, teraz są po ponad 900zł nowe. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.