wkg Napisano 15 Stycznia 2021 Udostępnij Napisano 15 Stycznia 2021 Dobra, kończę bo piszesz bzdurki i wrzucasz przypadkowe informacje - raz 20, raz 40, nie wiesz do jakiego auta. https://whatnext.pl/polska-dziupla-samochodowa/ Tak to wygląda mniej więcej - te "roczne po kasacji". I nie kupuj kradzionych rzeczy, w końcu kiedyś odkupisz własną. Czego nie życzę, bo mi tez ukradli rower. Złodziei nie wspieramy ! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Napisano 15 Stycznia 2021 Udostępnij Napisano 15 Stycznia 2021 Ale nie denerwuj się tak Dzięki za link. Nie kupuję kradzionych dla Twojej informacji. A a tymi kradzionymi jest tak, że ceny oryginałów są często szokująco wysokie, więc czasem ludzie po prostu nie mają wyboru. I pewnie będzie tak aż do czasów, gdy zrównamy się zamożnością z Zachodem. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mod Team bogus Napisano 15 Stycznia 2021 Mod Team Udostępnij Napisano 15 Stycznia 2021 1 godzinę temu, kamfan napisał: Tylko akurat w kwestii branży rowerowej to nie jest inflacja tylko straszny wzrost popytu, za którym nie nadąża podaż. Fabryki Shimano pracują już 24h na dobę, a pomimo tego fabryki niektórych producentów rowerów stoją, bo brakuje osprzętu. Warto sprawdzić też liczbę sprzedanych rowerów w 2020 i porównać do 2019, Covid spowodował boom na rowery... Natomiast ciekawe jest to czy jak rynek się uspokoi to czy ceny wrócą do normalnego poziomu. W 100% się zgadzam, jednak przy zarobkach w Polsce ceny są trudniejsze do przełknięcia niż np. u Niemców. Tam rowery są trochę droższe niż u Nas, ale w portfelach obywatele mają zauważalnie więcej. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kamfan Napisano 15 Stycznia 2021 Udostępnij Napisano 15 Stycznia 2021 To inna kwestia, bo przecież w niektórych niemieckich sklepach ceny są dużo niższe niż w Polsce (patrz bike-discount.de), a Niemcy średnio zarabiają 4x więcej niż my Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mod Team safian Napisano 15 Stycznia 2021 Mod Team Udostępnij Napisano 15 Stycznia 2021 No Spec to faktycznie w tym roku dołożył do pieca z cenami :/ :/ Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
grzechu2410 Napisano 21 Stycznia 2021 Udostępnij Napisano 21 Stycznia 2021 Cześć , czytałem ten temat z przymrużeniem oka , sam niedawno kupowałem rower i patrząc na zeszły rok cena do osprzętu pozostała na tym samym poziomie mówimy tu o rowerze grubo powyżej 10 tyś . Dziś chciałem kupić kilka rzeczy : pedały SPD 540 , dwa lata temu płaciłem ok 160 zł dziś 210 zl , dwa lata temu kupowałem też SPD 520 za 99 zł , dzis 140 zł . Idąc dalej trzy lata temu pomagałem kumplowi wybrać rower Mtb , wybór padł na Ghost Kato 7.9 ( rama alu ,osprzęt SLX , amortyzator Rock Shox 30 Silver Air, tak w skrócie , cena 3300 zł ) . Dziś kolejny znajomy prosił żebym czegoś poszukał do 3500 zł , jako że siedzę na zwolnieniu lekarskim zabrałem się za to bez wahania . Oczekiwania to osprzęt Shimano i amortyzator powietrzny , jestem przerażony co proponują za 3500 zł . Z ciekawości sprawdziłem ile musiał bym dać teraz za rower na takim osprzęcie jak Ghost , co najmniej 4500 zł . Niestety teraz widzę jak ceny poszły do góry , szkoda tylko że wypłaty tak nie bardzo . Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
c1ach Napisano 21 Stycznia 2021 Udostępnij Napisano 21 Stycznia 2021 3 minuty temu, grzechu2410 napisał: SPD 520 za 99 zł , dzis 140 zł Kupiłem za zawrotne 69.99, nie pamiętam w którym roku ale chyba 2010-2011. Raczej nie promocja, zwykły zakup. Kto da mniej? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
grzechu2410 Napisano 21 Stycznia 2021 Udostępnij Napisano 21 Stycznia 2021 W 2010 zarabiało się dużo mniej niż teraz .., jednak dwa lata na moim przykładzie to naprawdę nie dużo patrząc na wzrost zarobków . Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Sil_afein Napisano 21 Stycznia 2021 Udostępnij Napisano 21 Stycznia 2021 10 minut temu, grzechu2410 napisał: Niestety teraz widzę jak ceny poszły do góry , szkoda tylko że wypłaty tak nie bardzo . Powodów, dla których wszystko idzie w górę jest wiele. Głównym - polityka rządu, ale chyba nie ma sensu pisać tutaj o polityce. Jedynym rozwiązaniem, jakie widzę w obecnych czasach to tylko ciągłe doszkalanie się i zmiany pracy żeby ciągle negocjować coraz to lepsze warunki. Ale to i tak w pewnym momencie uderza się w sufit. Dwa lata temu bez problemu mogłem sobie żyć mając dwóch klientów, którym robiłem pełną komunikację zewnętrzną i w Internecie. Teraz to minimum 5. Gdyby nie trafił mi się jeden z dużych graczy rowerowych, to nawet nie myślałbym o zmianie roweru w tych czasach. @grzechu2410, w 2010 też były zupełnie inne koszty życia. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Tyfon79 Napisano 21 Stycznia 2021 Udostępnij Napisano 21 Stycznia 2021 By nie było żal, że tylko u nas; Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MikeSkywalker Napisano 21 Stycznia 2021 Udostępnij Napisano 21 Stycznia 2021 Grubo Właśnie widzę ceny Treków na ten rok i się śmieje Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
grzechu2410 Napisano 21 Stycznia 2021 Udostępnij Napisano 21 Stycznia 2021 Chciałem kupić Treka Procaliber 9.8 ale cena co najmniej 2 tysiące za wysoka do tego co oferuje Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Tyfon79 Napisano 21 Stycznia 2021 Udostępnij Napisano 21 Stycznia 2021 31 minut temu, MikeSkywalker napisał: Grubo Właśnie widzę ceny Treków na ten rok i się śmieje Nie tylko Ty się śmiejesz. Takiej beki to naprawdę baardzo dawno nie było w tej branży. Zwróć uwagę co jest grane w katalogu za 13K. To z czego absolutnie wszyscy się śmieją to Top Fuel 7 za 13K w alu, Judy, SX, podstawowe tarcze 26-ki z MT200 Tylko my się śmiechamy a to tak naprawdę jest mało zabawne. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Napisano 21 Stycznia 2021 Udostępnij Napisano 21 Stycznia 2021 Te podwyżki u Treka to grubo. Z PLN po prostu przeszli w USD, topowe szosówki już ponad 200 000zł . ZA TYLE TO JA W POLSZY MIESZKANIE KUP KOGO n a to stać??? Chyba tylko tych złodziei kurła!!! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MikeSkywalker Napisano 21 Stycznia 2021 Udostępnij Napisano 21 Stycznia 2021 Lekarzy, prawników, dyrektorów banków itepe. Znam takich co kupują żonom samochód za 150-200 tysięcy, jakiś mały, full wersja, żeby dojeżdżały kilka kilometrów do pracy Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Napisano 21 Stycznia 2021 Udostępnij Napisano 21 Stycznia 2021 Dobrze, że kupiłem Treka w listopadzie... jakieś takie przeczucie miałem, jasnowidz normalnie Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
wkg Napisano 21 Stycznia 2021 Udostępnij Napisano 21 Stycznia 2021 Teraz, MikeSkywalker napisał: Lekarzy, prawników, dyrektorów banków itepe. Informatyków, szefów projektu, dobrych analityków ... Ale myślę, że te najdroższe rowery to tak jako wizytówka, największy biznes jest na takich w granicach kilku tys. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Napisano 21 Stycznia 2021 Udostępnij Napisano 21 Stycznia 2021 Informatycy a zwłaszcza Ci programiści to najgorsi. Zarabiają tyle co prezesi oddziałów banków, więcej niż prezesi oddziałów sklepów, panoszą się potem po tych Starbucksach z laptopem i myślą, że są niewiadomoolo kim!!! Fuj! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
wkg Napisano 21 Stycznia 2021 Udostępnij Napisano 21 Stycznia 2021 To znaczy, że są najlepsi Sorry - ale to jest rynek. Rynek zdecydował, ze tyle są warci I wierz mi, trzeba mieć łeb na karku. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Napisano 21 Stycznia 2021 Udostępnij Napisano 21 Stycznia 2021 Teraz, arturooo3 napisał: Informatycy a zwłaszcza Ci programiści to najgorsi. Zarabiają tyle co prezesi oddziałów banków, więcej niż prezesi oddziałów sklepów, panoszą się potem po tych Starbucksach z laptopem i myślą, że są niewiadomoolo kim!!! Fuj! To się naucz i zarabiaj, kto Ci broni? Praca w IT wcale nie jest taka piękna jak się wydaje. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Napisano 21 Stycznia 2021 Udostępnij Napisano 21 Stycznia 2021 Teraz, wkg napisał: Sorry - ale to jest rynek. A bzdura, najgorsze szuje jakich znam! Samo flat whitey piją bo latte to już nie można powiedzieć... albo kawa z kurzce mlekiem! To im prze usta nie przejdzie. A piwo nie może być piwem, tylko musi być nowym kraftem na rynku. Już ja dobrze ich znam !! Serio....,,.. Nauczyliby sięco to prawca uczciwa, młotem kowadłem by pokuli trochę a nie siedzą za tym biurkiem nieiwadomo co robią i zarabiają 10000zł na rękę co miesiąc jak nie lepiej !! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
wkg Napisano 21 Stycznia 2021 Udostępnij Napisano 21 Stycznia 2021 @arturooo3 Kolejny raz myślę, że żartujesz i podpuszczasz ale widzę, że Ty poważnie Piwo z małych browarów Ci przeszkadza i kawa ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Napisano 21 Stycznia 2021 Udostępnij Napisano 21 Stycznia 2021 5 minut temu, wkg napisał: @arturooo3 Kolejny raz myślę, że żartujesz i podpuszczasz ale widzę, że Ty poważnie Piwo z małych browarów Ci przeszkadza i kawa ? @wkg oczywiście, że tym razem sobie cisnę bekę i podpuszczam ale czytanie niektórych opinii o programistach albo informatykach jest bezcenne Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
wkg Napisano 21 Stycznia 2021 Udostępnij Napisano 21 Stycznia 2021 Ufffff ... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Napisano 21 Stycznia 2021 Udostępnij Napisano 21 Stycznia 2021 Nie no mnie niegodne byłoby, w końcu częściowo należę do tego przeklętego przez niektórych grona . Wiesz, jak to pewien polski polityk uważa, bo jak nie ma fabryki i się nie dymi to co to w zasadzie tam powstaje? No co? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.