Q_u Napisano 12 Marca 2021 Udostępnij Napisano 12 Marca 2021 Poczekajmy w takim razie na analizę kolegi. Można mu zaufać, dobrze gada. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mod Team KrissDeValnor Napisano 12 Marca 2021 Mod Team Udostępnij Napisano 12 Marca 2021 Polać mu ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Napisano 12 Marca 2021 Udostępnij Napisano 12 Marca 2021 ja nic nie pisałem na temat wybijania cen czy banderolach,zapytano mnie jak mysle ile jest warta taka kaseta? To odpisałem,proste w temacie,a forum dla ekonomistów to to nie jest...😊 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Q_u Napisano 12 Marca 2021 Udostępnij Napisano 12 Marca 2021 Zgadza się, nic nie pisałeś o banderolach. Jedynie to unormowaniu cen. No ale jak tego przypilnujemy? Trzeba komisje i nadzór. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mod Team KrissDeValnor Napisano 12 Marca 2021 Mod Team Udostępnij Napisano 12 Marca 2021 Jestem nieco zawiedziony 😒 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
niziol Napisano 12 Marca 2021 Udostępnij Napisano 12 Marca 2021 Teraz, Q_u napisał: Trzeba komisje i nadzór. I diety! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Q_u Napisano 12 Marca 2021 Udostępnij Napisano 12 Marca 2021 @KrissDeValnor Nie poddawaj się, świetny pomysł. Czasami tylko upewniam się jaką mamy datę, poza tym jestem za a nawet przeciw. @niziol ustalisz jakie? Zajmij się tym, bo kolega ma na głowie analitykę ceny produktu. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Napisano 12 Marca 2021 Udostępnij Napisano 12 Marca 2021 pisałem o ewidentnym przesadzaniu niektórych producentów co do cen Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Q_u Napisano 12 Marca 2021 Udostępnij Napisano 12 Marca 2021 @mechanikrowerowy1986 @KrissDeValnor Wiesz, nie gniewaj się, dołączyłeś do zespołu, więc pozwól, że zapytam Marketing biorę na siebie. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mod Team KrissDeValnor Napisano 12 Marca 2021 Mod Team Udostępnij Napisano 12 Marca 2021 Pytanie na ile wzrosła cena produkcji, a na ile wzrosły marże ? Skoro popyt przewyższa podaż, to musiało do tego wzrostu dojść... Niby i bez tego pewnie byłoby drożej, bo z roku na rok tak jest, ale nie w takim stopniu jak teraz. Może za rok będzie lepiej - oby. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Q_u Napisano 12 Marca 2021 Udostępnij Napisano 12 Marca 2021 To wróżenie z fusów jak będzie, jak padną gospodarki to nie będzie ciekawie. Ja już podmuchałem na zimne i mam eksploatacyjne na 4 sezony do przodu. Szczęściem połowę kupowałem jesienią, resztę teraz dokupiłem. Nie wygląda to ciekawie, niestety. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Napisano 12 Marca 2021 Udostępnij Napisano 12 Marca 2021 Generalnie jak zakładam sobie jakis plan to robie wszystko by go zrealizować,życzę wytrwałosci Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Q_u Napisano 12 Marca 2021 Udostępnij Napisano 12 Marca 2021 @mechanikrowerowy1986 Czekamy na kasety za 40 zł. Na kiedy planujesz pierwszy rzut? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Napisano 12 Marca 2021 Udostępnij Napisano 12 Marca 2021 Czekaj może sie doczekasz😊,Ja czy ja coś mowiłem o jakis planach?Wiesz co uważam ze ty odbiegłes trochę od tematu jaki jest w tytule,tam nic nie ma o własnym biznesie Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
wkg Napisano 12 Marca 2021 Udostępnij Napisano 12 Marca 2021 8 minut temu, Q_u napisał: To wróżenie z fusów jak będzie, jak padną gospodarki to nie będzie ciekawie. Żeby było jasne - nic nie padnie bo nie ma żadnego kryzysu. Jest zupełnie normalnie z gospodarką. Po chwilowej paniczce wszystko wróciło do normy - spójrz na kursy walut, ropy !!! - już odbiła, indeksy głównych giełd odbiły formacją V - jak po WTC. Nie takie kryzysy świat przeżywał. Spójrz jak pieknie kryzysowa ostoja CHF spada do Euro w ciągu roku: https://www.walutomat.pl/kursy-walut/eur-chf/ No - może nie do końca - umierają gownie starzy ludzie więc budżety państw się odciążyły. Brutalne ale prawdziwe. Dodatkowo pod pretekstem walki z COVID-em w gospodarke pompowane jest tyle kasy, że mamy boom. Takie są fakty. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Q_u Napisano 12 Marca 2021 Udostępnij Napisano 12 Marca 2021 W gospodarkę wpompowano mnóstwo kasy, zgadza się. Kraje, które sobie na to mogły pozwolić zrobiły to "legalnie", inne niestety dodrukowały, albo obciążyły inne gałęzie, co też odbije się czkawką. 9 minut temu, mechanikrowerowy1986 napisał: Generalnie jak zakładam sobie jakis plan to robie wszystko by go zrealizować,życzę wytrwałosci 5 minut temu, mechanikrowerowy1986 napisał: Czekaj może sie doczekasz😊 Zawiodłem się. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
wkg Napisano 12 Marca 2021 Udostępnij Napisano 12 Marca 2021 A kto drukuje "nielegalnie" ? Sorki, że poważnie ale jużnie mogłem tej dziecinady ... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Q_u Napisano 12 Marca 2021 Udostępnij Napisano 12 Marca 2021 Naprawdę sądzisz, że nasze Państwo zgromadziło przez lata takie środki, że bez czkawki w przyszłości może pompować to w utrzymanie stabilizacji? Ja nie. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
wkg Napisano 12 Marca 2021 Udostępnij Napisano 12 Marca 2021 Nie mieszaj do tego naszego państwa, to nie nasze państwo produkuje kasety i łańcuchy do rowerów A jeżeli już - o czym Ty piszesz, jakie utrzymanie stabilizacji ? Mamy olbrzymie - rekordowe historycznie - rezerwy walutowe, nigdy takich nie mielismy i do tego miliardy z UE na walke z COVID które zaraz parlament przyjmie mimo fochów. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Q_u Napisano 12 Marca 2021 Udostępnij Napisano 12 Marca 2021 No, no nie rozpędzaj się, zaraz będziemy mieli produkcję kaset w PL. Kolega już opracował politykę cenową, ma wszystko zaplanowane. Myślę, że przy tym tempie w detalu kasety Made in PL z ceną wybitą 40 zł pokażą się w Q3 2021. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Napisano 12 Marca 2021 Udostępnij Napisano 12 Marca 2021 9 minut temu, Q_u napisał: Oj widzę że ktoś odbiega zupełnie od tematu Teraz, Q_u napisał: No, no nie rozpędzaj się, zaraz będziemy mieli produkcję kaset w PL. Kolega już opracował politykę cenową, ma wszystko zaplanowane. Myślę, że przy tym tempie w detalu kasety Made in Ja nic takiego nie pisałem, coś kolega bredzi,to ty proponowałes kasetę po 10 zł a łańcuch za 2 zł,to ja stwierdzam jest to nie wykonalne moim zdaniem Jedno muszę przyznać autor trafił z tematem dostanie Łapkę. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Q_u Napisano 12 Marca 2021 Udostępnij Napisano 12 Marca 2021 2 godziny temu, mechanikrowerowy1986 napisał: Płace pracowników produkcji,koszt materiałow,koszty energia woda,transport cena moja to 40zł Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
wkg Napisano 12 Marca 2021 Udostępnij Napisano 12 Marca 2021 5 minut temu, Q_u napisał: No, no nie rozpędzaj się, zaraz będziemy mieli produkcję kaset w PL. Kolega Pisałem o państwie a nie o koledze. Nie mieszaj pojęć, produkcja kaset którą uruchamia altruistycznie nie służy utrzymaniu stabilizacji tylo dowiedzeniu jego tez Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Q_u Napisano 12 Marca 2021 Udostępnij Napisano 12 Marca 2021 No tak z rozpędu i fascynacji się zapędziłem. Przepraszam. Dobra znikam liczyć po ile ramę alu mogę robić. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Napisano 12 Marca 2021 Udostępnij Napisano 12 Marca 2021 1 minutę temu, Q_u napisał: 40zł to odpowiednia cena Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.