Skocz do zawartości

[ceny] Szalejąca inflacja na rynku rowerowym

Gość

Rekomendowane odpowiedzi

ja nic nie pisałem na temat wybijania cen czy banderolach,zapytano mnie jak mysle ile jest warta taka kaseta? To odpisałem,proste w temacie,a forum dla ekonomistów to to nie jest...😊

To wróżenie z fusów jak będzie, jak padną gospodarki to nie będzie ciekawie. Ja już podmuchałem na zimne i mam eksploatacyjne na 4 sezony do przodu. Szczęściem połowę kupowałem jesienią, resztę teraz dokupiłem. 

Nie wygląda to ciekawie, niestety.

Czekaj może sie doczekasz😊,Ja czy ja coś mowiłem o jakis planach?Wiesz co uważam ze ty odbiegłes trochę od tematu jaki jest w tytule,tam nic nie ma o własnym biznesie

8 minut temu, Q_u napisał:

To wróżenie z fusów jak będzie, jak padną gospodarki to nie będzie ciekawie.

Żeby było jasne - nic nie padnie bo nie ma żadnego kryzysu. Jest zupełnie normalnie z gospodarką. Po chwilowej paniczce wszystko wróciło do normy - spójrz na kursy walut, ropy !!! - już odbiła, indeksy głównych giełd odbiły formacją V - jak po WTC. Nie takie kryzysy świat przeżywał.

Spójrz jak pieknie kryzysowa ostoja CHF spada do Euro w ciągu roku: https://www.walutomat.pl/kursy-walut/eur-chf/

No - może nie do końca - umierają gownie starzy ludzie więc budżety państw się odciążyły. Brutalne ale prawdziwe.  Dodatkowo pod pretekstem walki z COVID-em w gospodarke pompowane jest tyle kasy, że mamy boom. 

Takie są fakty.

W gospodarkę wpompowano mnóstwo kasy, zgadza się. Kraje, które sobie na to mogły pozwolić zrobiły to "legalnie", inne niestety dodrukowały, albo obciążyły inne gałęzie, co też odbije się czkawką.

9 minut temu, mechanikrowerowy1986 napisał:

Generalnie jak zakładam sobie jakis plan to robie wszystko by go zrealizować,życzę wytrwałosci

5 minut temu, mechanikrowerowy1986 napisał:

Czekaj może sie doczekasz😊

Zawiodłem się.

Nie mieszaj do tego naszego państwa, to nie nasze państwo produkuje kasety i łańcuchy do rowerów :D

A jeżeli już - o czym Ty piszesz, jakie utrzymanie stabilizacji ? Mamy olbrzymie - rekordowe historycznie - rezerwy walutowe, nigdy takich nie mielismy i do tego miliardy z UE na walke z COVID które zaraz parlament przyjmie mimo fochów.  

No, no nie rozpędzaj się, zaraz będziemy mieli produkcję kaset w PL. Kolega już opracował politykę cenową, ma wszystko zaplanowane. Myślę, że przy tym tempie w detalu kasety Made in PL z ceną wybitą 40 zł pokażą się w Q3 2021.

9 minut temu, Q_u napisał:

Oj widzę że ktoś odbiega zupełnie od tematu

Teraz, Q_u napisał:

No, no nie rozpędzaj się, zaraz będziemy mieli produkcję kaset w PL. Kolega już opracował politykę cenową, ma wszystko zaplanowane. Myślę, że przy tym tempie w detalu kasety Made in 

Ja nic takiego nie pisałem, coś kolega bredzi,to ty proponowałes kasetę po 10 zł a łańcuch za 2 zł,to ja stwierdzam jest to nie wykonalne moim zdaniem

Jedno muszę przyznać autor trafił z tematem dostanie Łapkę.

5 minut temu, Q_u napisał:

No, no nie rozpędzaj się, zaraz będziemy mieli produkcję kaset w PL. Kolega

Pisałem o państwie a nie o koledze. Nie mieszaj pojęć, produkcja kaset którą uruchamia altruistycznie nie służy utrzymaniu stabilizacji tylo dowiedzeniu jego tez :)

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...