Skocz do zawartości

[kierownica] FSA K-Wing compact - prowadzenie linek

Electronite

Rekomendowane odpowiedzi

Siema, no mam taką kierownicę. Model gdzieś chyba 2009/10r. Kupiłm używkę, fajnie leży w dłoni. Jak kufel piwa albo wiertarka bosha. :) No ale coś mnie tkęło, żeby przy wymianie linek wciągnąć je do środka, bo ona przecież ma otworowania na to. No i mózg mi wyparował - Na jakiego grzyba oni wywircili otwory po zewnętrznej stornie?! I to jeszcze pod kątem 90st do płaszczyzny profilu? Wewnętrzny otwór też nie jest wcale płasko, pancerz wygina się w "S" gdy przechodzi. Na razie odpuściłem z linkami przezutkowymi.

IMG_20210106_191335.jpg

IMG_20210106_191346.jpg

IMG_20210106_191254.jpg

O których otworach piszesz? Dla mnie każdy z nich ma sens.

Jeżeli piszesz o otworze przy manetce, od zewnątrz, to niektóre manetki mają pancerze puszczone po dwóch stronach. O ile dobrze pamiętam, ma tak Ultegra.

Wycięcia z przodu też mają sens, bo możesz sobie puścić ładnie pancerze dookoła główki.

No otwory są 3.  Jest fasolka po lewej, no i to jest na 2 panderze, czyli wylot. Potem jest okrągły 6mm, na 1 pancerz od wewnatrz i na moje oko to na hamulec jest a potem jest taki sam od od zewnatrz. Ja mam Ultegrę R6k właśnie, no i ona ma oba pancerze od wewnętrznej strony co widać na fotce. To by wskazywało, że należy też mieć "fasolkę" po wewnętrznej stronie. I nowe K-wingi tak mają. że właśnie fasolka i nieso wyżej, z podcięciem żeby się pancerz nie załamywał. Co myślicie, żeby to spiłować? Mogę tam podejść frezem diamentowym, i poprostu wyciąć odpowiedni kształt "8" na 2 pancerze, 

Dopiero teraz załapałem o co Ci chodzi. Wydaje mi się że jeżeli lekko podetniesz otwór, nie zwiększając "wysokości", to nic się nie stanie. Ja bym tylko potem czymś to zabezpieczył, żeby włókno się nie strzępiło.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...